Thursday, July 22, 2010

KRATKA PRICA SA PORUKOM

Jednog dana čovek je imao priliku da popriča sa Bogom, te ga upita:
- Gospodaru, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgledaju Pakao i Raj.
Bog odvede čoveka do dvoje vrata. Otvori jedna od vrata i dozvoli mu da pogleda unutra.
Na sredini sobe, stajao je veliki okrugli sto. Na sredini stola, nalazila se velika posuda, sa jako finom i mirišljavom hranom.
Čovek oseti kako mu navire voda na usta. Osobe koje su sedele za stolom bile su izrazito mršave, ljubičaste boje i bolesnog izgleda.
Izgledali su svi izgladnelo. Imali su kašike sa jako dugačkim drškama koje su bile pričvrščene na njihove ruke. Svi su mogli da dohvate tanjir sa hranom i uzmu malo, no kako je drška kašike bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta.
Čovek se stresao na sam pogled njihovog jada i njihovih patnji.
Bog reče:- Upravo si video pakao.

Bog i čovek se uputiše prema drugim vratima. Bog otvori druga vrata. Scena koju je čovek ugledao bila je identična prethodnoj.
Bio je tu veliki okrugli sto, posuda prepuna fine hrane, koja mu je opet naterala vodu na usta. Osobe za stolom su isto imale kašike dugih dršaka, no ovaj put su osobe bile dobro nahranjene i srećne, te su razgovarale međusobno, zadovoljno se smeškajući..
Čovjek reče Bogu: - Ne razumem!
- Jednostavno je, odgovori Bog, sve zavisi o jednoj veštini. Ovi su naučili da hrane jedni druge, dok oni drugi ne misle ni na šta, osim na sebe same.

No comments:

Post a Comment