Sunday, September 05, 2010

BOCO: VIJESTI, VIJESTI NAJNOVIJE VIJESTI!

Majstor je brate
Vijesti, vijesti, naj novije vijesti....
Znam ja da se svi vi sjećate direktora, vukao kolica po gradu, prodavao novine i td.
pomalo navalentan i glasan, po cijelo veče je išao ulicama; - Krajiške novine, Krajiške novine- vikao je direktor.
Ne mijenjajući ton, ušao bi u "Zoru" , tihu kafani sa nekoliko starih gostiju, u mirnom razgovoru. - Krajiške novine, Krajiške novine- derao se direktor.
Izbezumljeni gosti pogledali su u njega pa zatim u konobara, molećivim pogledom, očekujući da ih zaštiti od zanesenog kolportera.
Konobar, takođe zatečen iznenadnim nastupom , skoči, udari direktora ćuškom po potiljku, uhvati ga za kragnu i izgura van .
- Bože svašta- komentatisali su za kratko gosti, ali se ubrzo sve smiri.
Slijedeće izdanje , direktor je, sa naramkom novina, kao orkan, uzdignute ruke i novinama u njoj, jurio Gospodskom ulicom uzvikujući- Krajiške novine, Krajiške novine, konobar prebio novinara, konobat prebio novinara!
Digla se u gradu gužva, Niko nije znao o čemu se radi. Samo su gosti u "Zori" pričalo da je konobar , iznenada otišao na bolovanje i nije ga bilo nedelju dana.
Nekad, eh nekad
Ma sta nas briga
Eto!
Danas, u gradu gužva. Ispred "Boske" (nema na njoj više tog naziva) političke stranke postavile štandove i dijele propagandni materijal. Evo slika, pa ti uredniče to lijepo upakuj, živ bio.
Sinoć, u Banskom dvoru, Udruženje "Česka beseda", organizovalo je izložbu fotografija "PRAG, grad muzike. Spiritus movens ovog Udruženja- gospodin Vlado Blaha, učinio je sve da građani vide, stvarno reprezentativne fotografije češkog fotografa Jiržija Všetečke.
Iz sporta sve naj, naj. Svi pobjeđuju. Dok ja šaljem ovaj izvještaj sa prve linije, reprezentacija Srbije briše farove na Farskim ostrvima. (trenutno 2:0 za Srbiju).
Statistika kaže slike. Evo slika, evo slika, pa neka se čita.

Narod u mraku

Plakat

Simbolicno

No comments:

Post a Comment