Wednesday, October 13, 2010

MARIO: DRUGI UGAO (7)

STIT

6 comments:

  1. Dom kulture ili gradski odbor

    ReplyDelete
  2. Urednice!
    Jesam li pogodio?

    ReplyDelete
  3. Bruja, javljam se jer urednik ne odgovara (što mu zamjeram). Pogodio si. Očekivano! Prija mi što koristiš te stare nazive. Iako je palate napravljena kao Banski dvor ja se ne mogu navići na povratak tog imena.
    Posebno simpatično mi zvuči tvoja dilema: 'gradski odbor'.
    Inače, 'djevojke' (njih šest) na fasadi Doma kulture koje je izradio novosadski kipar Jovanović su držale štitove s bareljefima grbova Kraljevine i postoji podatak da su nazvane 'Jugoslavija'.
    U sanaciji Doma kulture nakon banjalučkog zemljotresa izvjesna komisija Socijalističkog saveza je prihvatila prijedlog da djevojke 'ponesu' štitove sa simbolima umjetnosti. Pouzdano znam da ih je kreirao Josip Granić, banjalučki slikar, jer sam u ime organizacija koje okupljaju omladinu bio i ja u Komisiji.
    Pozdrav,
    Mario

    ReplyDelete
  4. Mario, nije Bruja pitao mene, vec tebe, jer ti si urednik ovog posta. Ja sam mislio da smo to vec ranije usaglasili. Kad neko posalje post i stoji njegovo ime u naslovu, onda je on urednik tog posta i on odgovara na pitanja. Ja sam tada samo tehnicko lice i ucesnik u diskusiji, ako imam sta da kazem. Ako to do sada nismo usaglasili, evo sada jesmo!

    ReplyDelete
  5. Odlican link oko slike:
    http://www.cyberbulevar.com/banjaluka/kultura/dom-kulture--kulturni-centar-banski-dvor/20050111/
    G.

    ReplyDelete
  6. Za Čanka,
    Ima logike, ali mislim da nisam učestvovao u nikakvom usaglašavanju. Više volim da sam 'freelancer', rečeno naški, nego nekakav urednik, ali OK, biću oprezan.
    Nego, molim te da uz 'drugi ugao 5' objaviš sliku iz vremena kad se kuće nisu šarale.
    Pozdrav i hvala uredniče,
    Mario

    ReplyDelete