Tuesday, December 07, 2010

Masa: Avion za La Paz

Sto je fino kad imas brz kompjuter!
Evo ovo je malo bez veze, samo avion.
Najmanji avion u kojem sam ikad bila me je odveo u La Paz, gdje je aerodrom na najvisoj nadmorskoj visini na svjetu, tako da se nismo skoro uopste spustali....Letjeli smo sa aerodroma iz djungle.

 

 Kao sto vidite spremni su za pozar!!





Ostale slike su iz La Paza!!!

To je to
Voli vas
Masa


 

2 comments:

  1. Ovaj masin najmanji avion podsjeti me na najmanji avion u kome sam se ja vozio, na putovanje avionom od Kalgarija do Spokane (USA). Iam tome desetak godina. Dovezose nas pet-sest do aviona na pisti. Na ulazu u avion doceka nas vrlo mlada djevojka, stuardesa, koja me podsjeti na moju Jelenu. Ljubazno pozdrvai svakoga, pokaza nam sjedista. A sjedista samo na jednoj strani aviona. toliko je uzak. I tako malena. samo koza , nema tapacirunga. skupismo se i sjedosmo, zagledajuci se i gledajuci okolo. Sve nekako maleno, cudno, kao da su djeca pravila za rucni rad. Ali nase iznenadjenje tek slijedi: Djevojaka koja nas je docekala, nasa "stjuardesa" je ustvari bila pilot tog aviona. Kad smo je vidjeli da sjeda za komande, tek tada smo se zgledali. Medjutim, i polijetanje i slijetanje, a i let, je uradila tako glatko, da smo se na kraju, sretni sto smo sve to tako lijepo prezivjeli, izljubili s nasim pilotom, koja je svjesna svega, sve to popratila uz lijepi osmijeh.

    ReplyDelete
  2. Dragi moj Canak.
    U svim prilikama, po nevremenu, kad sine grom u avion i kad je gusto, kad je turbulencija, pa avion propada ili poskakuje, kao da vozi po kaldrmi, kad je osoblje pospano, a pilot ode u wc, trebas koristiti molitvu:
    "O,boze, boze,
    gdje si jesi na nebesi,
    primakni me stjuardesi."
    Vidjet ces, da pomaze.

    ReplyDelete