Wednesday, March 02, 2011

MLADEN: NAJDRAZE EROTSKE SLIKE (3)

Ja ne znam kako je sa vama ostalima, ali meni nije bilo lako gledati sve ove slike, obradjivati ih, downlodovati, i kontrolisati pri tom pljuvacne zlijezde.
Posto je vecina posjetilaca Parkica u uzrastu kada su intersovanja za mnoge druge zivotne aktivnosti u silaznoj putanji, a ove vezane za gastronomiju u uzlaznoj, mozda ne bi bilo lose da razmislimo o posebnoj stranici ( pored SLIKE, SALE...) : Nazovimo je " RECEPTI" . Ako ima zainteresovanih javite se, pa da otpocnemo. Vrlo rado bih citao kako su pravljena jela sa slika koje objavljujemo, a i neka druga; domaca. Specijaliteti. Ne ona iz Kuvara. Mogao bi nam to biti projektic kojim bismo otpoceli drugu godinu Parkica.
Hajde javite sta mislite o tome?

**************************** 
Istarski odgovor Najdraze erotske slike (2) sam shvatio kao provokaciju na koju moram reagirati, pogotovo posto sam jednom u Porecu ostao gladan pored punog stola (naravno da lazem, ali to je zbog dinamike teksta). Kao odgovor na odgovor evo nekoliko skromnih prijedloga na osnovu vlastitog iskustva:

Mjesto radnje: Otok Zirje

Vrijeme radnje: ljeta iza nas

Posto kao svaki prosjecan Balkanac pretjerujem, nakon ovakvog objeda bi bilo dobro poci na pocinak sa bocom hladne vode i lavorom pored kreveta.
Mladen

Obicno predjelo


Suvi bakalar, pet dana u hladnoj vodi

Taj isti bakalar kao zavrsni produkt

Hobotnica ispod peke kao jos jedno glavno jelo

Orade u zasjedi, ako glavnih jela nije dovoljno

Kiflice za svaki slucaj

I na kraju malo Bosne, domaca sirnica za bolje varenje

Rozato kao recept, nigdje brasna - samo jaja

****************************

Obrisite se oko usana

16 comments:

  1. Baš mi je drago Mladene što ste se javili na moj komentar, bio on provokacija kako rekoste ili ne. Lijep ste izbor napravili, unijeli ste i malo Dalmacije, samo previše jela, pa su poslije objeda krevet i uz njega lavor zaista jedino mogući. Zato bih ja izabrala samo hobotnicu ispod peke i komadić rožate, pa onda, kad se već ne može argentinski tango, može šetnja uz more, uz njegovu glazbu, kliktanje galebova i uz odsjaj zalazećeg sunca. Griješiš Predraže, i hrana nam nije na uzlaznoj putanji, prepolovili količinu, a još više izbor jela. Nadam se da će nam se javiti Saima i obradovati nas izborom istočnjačke kuhinje i kakvim svojim receptom. Prijedlog s receptima mi se sviđa. Mario, baš su ti simpatični oni OK! komentari. Ne možeš nikako pogriješiti. Smailić.

    ReplyDelete
  2. OK, OK skont’o sam (i ja), sva ova erotska trpeza Mariju. Iako zavidan, ljubomoran, gladnih ociju i ja cu se pridruziti sa buteljom vina koju je na putu za Rosulje.

    ReplyDelete
  3. Opet ja,umalo zaboravih

    Mario,

    SRETAN TI RODJENDAN

    ReplyDelete
  4. Pridruzujem s cestitkana svim rodjenim na drugi trecega!

    ReplyDelete
  5. Sretan rođendan Mario!

    Znači, mogao bi ovaj prilog imati i četvrti nastavak.

    ReplyDelete
  6. Evo da ne zaostanem.


    http://www.youtube.com/watch?v=wOmDyBu5DRc

    ReplyDelete
  7. Hvala, Vjeko, ovo mi je prvi rođendan ove godine (u stvari dosta mi je rođendana, ima ih previše, ali ne ljutim se). Pravi rođendan mi je bio prije četiri mjeseca, zar se ne vidi da sam škorpija, ali nije loše primati poklone. Da pojasnim svoje trenutačno oduševljenje: Vjeko je imavši na izboru više opcija, odabrao pravu. Treba poznavati Vjeku. Naime, nije on ni za klasičnu, ni za elektronsku poštu, nije ni za goluba pismonošu... Vjeko mi je čestitku poslao načinom starog moreplovca – u boci. Putovala je malo duže, al’ dobro došla. Hvala za vrhunski Chardonnay! (’Gdje će suza...’).
    Hvala za čestitku,
    Mario
    P.S. Igor je zlatan dečko!

    ReplyDelete
  8. "Igor je zlatan decko!" ccc...

    Jest, on me i nasukao na gresku stavivsi pri otvaranju tvoga Skype
    account-a za datum rodjenja prvo sto mu je palo pod prste, a ja iako znam da si skorpija kao sto sam i sam, od umora (dva 12h radna dana, fizicka)neuhafiza nelogican Skype podsjetnik.

    A sto se Igora tice jos od malih nogu je pretendirao na poziciju zlatnog decka. Tako me jednom zakljucao za vrijeme popodnevnog odmora u sobi i kad sam se probudio novonastala situacija me prvo uputila da sa treceg sprata drecim da dozovem prvog komsiju, pa da ga zamolim da prvo nazove informacije i trazi broj moga ujaka, pa da onda njega nazove ako slucajno bude neko u kuci (ljeto je sta ce u kuci, ima uvjek posla oko nje) da ga zamoli da ode do vikendice mojih te da im javi da sam...

    Posto sam se i razbudio probam prvo lupit' na vrata mozda mi netjak sa tetkom jos nije nagulio. Na srecu/nesrecu bjehu i dalje u stanu pa me otkljucase. A ja da se to ne bi Igoru ponovilo uz prigodnu govoranciju klepim trogodisnjaka i malo po guzi da ucvrsti gradivo.

    Da je ucvrstio (gradivo) shvatio sam uskocivsi u cipele, put vecernjeg izlaska dok me je netjak blazeno obavjestavao da mi je nasuo vodu u iste.

    ReplyDelete
  9. Evo i is Americke drzave cestitke nasem Mariu. Dobro zdravlje i zivio nam dugo (nazdravljam sa "Gorkom Suzom").

    Izet i Jasna

    ReplyDelete
  10. Mario,

    Sretno!!!

    Pozdrav, Sejo

    ReplyDelete
  11. Zapazam da je Parkic pun nas vodolija!

    ReplyDelete
  12. Koliko bi tek mogao dobiti čestitki za stvarni dan svog rođenja u novembru kad ih ovoliko ima sada… U svakom slučaju se zahvaljujem za prijateljska sjećanja. Mada, treba biti razuman, rođendane nakon pola vijeka života treba obilježavati umjerenije ili ignorirati.
    Pozdravi dragim blogerima,
    Mario
    P.S. Mislim da bi Čanak mogao biti slavljenik, pa njemu čestitam!

    ReplyDelete
  13. Vjeko polup'o loncice!
    Glede anonimnih proslava nakon pola stoljeca se slazem potpuno. Nije se vise za hvaliti!
    Nego sta vi mislite o prijedlogu za recepte. Ja se evo prijavljujem kao dobrovoljac da ne saljem ni jedan recept, jer ne zelim nikoga od vas otrovati. Ali, ako bude dobrih recepata, a znam da Biljanu jos drzi kulinarski entuzijazam, hocu pomagati.
    Da otvaram rubriku ili ne???

    ReplyDelete
  14. Ma nek' se slavi!

    A sto se tice 'glede'(ne mogu da se trenutno sjetim kako se to kaze na nasem...he,he) pa vi kasnite, jer ja sam zeciji paprikas (recept) zakuhao jos kod otvaranja bloga. A meni zakuhavanje bas ide od ruke...namjerno, jer me onda brane, te visok, te dobronamjeran, te saljivdjija, ma sta da vam pricam... e onda ja to sve iskopiram, pa u narcis arhivu...

    odo' spavat...

    Ps. A moramo nekako i ove drage posmatrace navuci na tastaturu. Ma nek se slavi...

    ReplyDelete
  15. Ha, ha...Meni upucivali sve kontra " komplimente ", te niska, te zlocesta, te svadljiva. Svejedno ih ja isto tako stavila u narcis arhivu.
    Sretno domacinima slavljenicima, a poseno Masi.

    ReplyDelete
  16. Evo, da ne bude suplje obecanje. Postavljena je stranica RECEPTI.
    Na moj email (canakp@hotmail.com)posaljite recept nekog svog specijaliteta. Nije ni obavezno da bude vas. Obavezno je samo da bude ukusan.

    ReplyDelete