Sunday, April 10, 2011

Nikola Tesla - Gospodar svijeta

U poslednje vrijeme Nikola Tesla , njegovi pronalasci i eksperimenti bude interesovanje i na istoku i na zapadu.
Pogledajte i ovaj ruski dokumentarac o Nikoli Tesli i prosudite sami.

Nikola Tesla - Gospodar svijeta (ruski dokumentarac)

2 comments:

  1. Početkom januara 2007. na Coovom blogu sam postavila pitanje, očekujući da ga barem netko zapazi i da se pokrene kakva diskusija.
    “Uvijek sam se pitala, da li je i ciji je medij Tesla?”
    Naravno bez rezultata.
    Od tada sam puno puta o tome razmišljala i što sam se više udaljavala od civilizacije, bila bliža s prirodom, borila se da me mreža života ne drži zarobljenom, ja sam potpuno prihvatila da je Svemir inteligentno biće, da smo mi, ljudi takodjer taj svemir i da smo u konstantoj međusobnoj fizičkoj i umnoj interakciji. Malo znamo o sebi, a moglo bi biti dovoljno da samo oslobodimo svoj um svih dogmi.
    Za to nije nužno obrazovanje, neke stvari bolje razumije, “vidi” yogin, šaman, aboriđin, …, istraživač će to znati naučno objasniti i primjeniti.
    Pitam se, na koji se način Tesla dovodio u stanje da “vidi”, stanje supersenzibiliziranosti, snagom uma ili još nečim?
    Kakva je u svemu tome uloga epifize?

    ReplyDelete
  2. Nikola Tesla je veliki čovjek koji nas je proslavio u cijelom svijetu.Nikad se ne mogu dovoljno načuditi,kako je još u ono vrijeme otišao iz Like u Ameriku i svojom pameću i radom postao veliki naučnik i izumitelj.O njegovom životi snimani su filmovi i igrane predstave u pozorištma.I banjalučko pozorište igralo je predstavu Nikola Tesla u kojoj su gostovali Neda Arnerić i Rade Marković.Oni su neko vrijeme boravili u B.L. i slobodno vrijeme provodili su na teniskim terenima Petra Drapšina.Tu su se sprijateljili sa mojom braćom a naroćito Neda.Veliki glumci su vrlo dragi i jednostavni ljudi.I ja sam ih upoznala, jer su kod naših roditelja gledali fudbalsku utakmicu sa svjetskog prvenstva.U Hrvatskoj se upravo prikazuje TV serija "Pod sretnom zvjezdom" u kojoj glumi i N.Arnerić.U sarajevskoj verziji Đurine serije"Lud,zbunjen,normalan"također glumi N.Arnerić i odlićna je.Naravno malo je zgužvana u licu,ali joj dobro stoji.1947godište)U domaćim serijama igraju glumci iz većine krajeva bivše države,tako da nas kultura i ekonomija ponovo približuje.Pozdrav Niskana

    ReplyDelete