Tuesday, March 20, 2012

Nataša: Uz Odu radosti, Anu Rucner i ljepote Hrvatske



Hrvatska turistička zajednica u Berlinu, na 11. međunarodnom festivalu turističkog filma i multimedijalnih uradaka, za promidžbeni film "Oda radosti" dobila je prvo mjesto u kategoriji glazbenih videa. Turistički Oscar osvojen je u konkurenciji 180 zemalja koje nastupaju na berlinskoj burzi turizma ITB.

Ideja i izvođač – Ana Rucner, violončelistica, uz Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor I.G. Kovačić.

Ana Rucner je supruga Vlade Kalembera (Srebrna krila), njega se sigurno sjećate.

Poslušajte i ostale njene spotove – predivnu Mjesečevu sonatu, Kanon u D-duru, ... predivna glazba, predivni snimci Zagreba i Hrvatske.

http://www.youtube.com/watch?v=5JzLOjrdsps&feature=related
http://www.anarucner.com/en/index.php

1 comment:

  1. Lijepa muzika, atraktivne lokacije, o violončeliskinji da i ne govorim… ali ja se plašim reklamiranja turizma. Spot lijepe Ane prihvatam samo umjetnički, ali ne kao promidžbu. Iako ne živim izdvojen u nekoj zabiti, i svjestan sam njihove neminovnosti, reklame me često užasavaju. One sadrže nešto neistinito. Propagandne poruke se danas kreiraju po scenarijima ‘šarene laže’. A Dalmaciji one ne trebaju, jer je davno afirmisana svojom autentičnom ljepotom. U stvari, trebaju političarima, jer oni uvijek očekuju veći priliv u državnu kasu i turistički ‘bum’. A tog ‘buma’ se i plašim jer ostavlja nemjerljivee kolateralne štete…
    Ipak, sada ću ponovo odslušati/odgledati Anin spot.
    Mario

    ReplyDelete