Saturday, May 12, 2012

"Deset razloga protiv homoseksualnih brakova"

Nedavna Obamina javna podrska zakonskom priznavanju bracne zajednice homoseksualaca i njenom izjednacavanju sa bracnom zajednicom heteroseksualaca podijelilo je Ameriku.  Posto je Amerika najjaca i najuticajnija sila na svijetu koja svoju kulturu i nekulturu nesmetano siri po svijetu, mozemo pretpostaviti da ce se civilizacijska tekovina u obliku zakona koji priznaje brakove homoseksualaca u Americi, uskoro prosiriti na cijeli svijet...
Da li ce? Godine pred nama ce nam donijeti odgovor... Zivi bili - pa vidjeli.

Ovu Obaminu podrsku ne treba shvatiti kao njegovo stvarno sazrijevanje! Sve je to samo politika.
U politici je najvaznije sakupiti dovoljno glasova. Sve drugo je nevazno.
Ako jeste tako, onda ta podrska prije svega govori da se masa glasaca iz homoseksualne populacije i onih koji je podrzavaju znacajno povecala i da su Obama i njegov tim izracunali da ti glasovi mogu prevagnuti u skorasnjoj izbornoj trci.
Toliko o principima i racionalnosti u politici!


Na ova razmisljanja potakao me i tekst koji sam nedavno dobio.  Prevescu ga. 
Tekst je tudji - moj je samo prevod. Na vama je da ga shvatite bukvalno ili kao ironiju.
Mozete ga shvatiti kao propagandu ili kao otpor protiv brakovima homoseksualaca.
Mozete ga shvatiti kako vam drago.
Jedino sto ne biste trebali, je da ga ne shvatite kao moj tekst ili stav.


DESET RAZLOGA PROTIV HOMOSEKSUALNIH BRAKOVA

1. Biti hoimoseksualac je prirodno. Pravi Amerikanci uvijek odbijaju neprirodne stvari kao sto su naocale, polyester, klima...
2. Brakovi homosekssualaca ce ohrabriti ljude da budu homoseksualci, na isti nacin kao sto vas druzenje sa visokim ljudima cini visokom.
3. Ozakonjenje homoseksualnih brakova ce otvoriti vrata svakoj vrsti ludog ponasanja. Ljudi mogu zazeliti da zene svoje kucne ljubimce. Pas po zakonu moze stajati uspravno sto znaci i potpisati bracnu zajednicu.
4. Brakovi heteroseksualaca postoje veoma dugo i nisu se uopste promijenili. Zene su i dalje vlasnistvo, crni i dalje ne mogu zeniti bijele, i razvod je jos uvijek nezakonit.
5. Brakovi heteroseksualaca ce imati manje smisla ako se dozvole brakovi homoseksualaca; svetinja kakav je Britni Spirs samo- da se -zabavimo-brak u trajanju od 55 sati bila bi ovom dozvolom potpuno unistena.
6. Brakovi heteroseksualaca su opravdani jer oni proizvode djecu. Homoseksualnim parovima, parovima koji ne mogu imati djecu, kao i parovima u starijem dobu ne treba dozvoliti da se zene jer sirotista nam jos nisu puna i svijet treba sto vise djece.
7. Ocigledno je da ce homoseksualni roditelji odgajati homoseksualnu djecu kao sto i heteroseksualni roditelji odgajaju samo heteroseksualnu djecu.
8. Religija ne podrzava homoseksualne brakove. U teokratiji kakva je nasa, vrijednosti jedne religije se primijenjuju na cijelu zemlju. Zato mi u Americi imamo samo jednu religiju.
9. Djeca ne mogu uspjeti bez muskog i zenskog roditelja u kuci. To je razlog zasto mi kao drustvo zabranjujemo jednom roditelju da podize dijete.
10. Brakovi homoseksualaca ce izmijeniti osnove drustva; mi se nikada necemo prilagoditi na nove drustvene norme. Isto kao sto se nismo prilagodili na kola, servis- sektor ekonomiju, ili duzi zivotni vijek...

No comments:

Post a Comment