Monday, May 28, 2012

Zokin i Borin Creamer


Kratak email stigao od Bore Drazica:
"Drugari, izasao nam je test. Prelistajte par strana" :
http://e-ditionsbyfry.com/Olive/ODE/PAR/Default.aspx?href=PAR/2012/05/01


Naime, renomirani americki casopis ProAudio review, koji se bavi tehnickim dostignucima u oblasti tona, objavio je na dvije i po stranice misljenje Russa Longa, autoriteta u toj oblasti, o Creamer-u, studijskom tonskom predpojacalu koji su dizajnirali i proizveli dvojica banjalucana: Zoran Todorovic i Boris Drazic.



Obojicu mnogi znaju kao muzicare iz doba zacetaka roka u Banjaluci. Manje je poznato da su obojica diplomirala banjalucki Elektrotehnicki fakultet i da su svoje muzicko i tehnicko znanje, talenat i  iskustvo godinama brusili i primjenjivali od studija Plazma u Banjaluci, preko ozvucavanja koncerata poznatih svjetskih grupa do muzickog studija u Los Angelesu.

Proizvod njihovih udruzenih talenata, znanja i iskustva kao i ogromne volje i upornosti da se napravi uredjaj  koji ce oplemeniti studijski snimak je hibridno predpojacalo, kombinacija cijevne i tranzistorske tehnike. Povratak na pentodu obogatio je studijski snimak toplim, prirodnim zvukom.



Do sada je Creamer testiran u mnogim renomiranim studijima Amerike i Engleske. Rezultat: pozitivan, iznad ocekivanja; pozitivan do odusevljenja. Uostalom pogledajte neke od reakcija na web stranici njihove firme Sonic Farm: http://sonicfarm.com/.
 
Pred njima je slijedeca faza: prodor na okrutno trziste.
Koliko ce ova dvojica zaljubljenika u muziku i tehniku uspjeti i u tome - vidjecemo u narednim godinama.
 
Od sveg srca zelim im da uspiju, jer oni, ne samo da su mi dobri drugari, oni su i zaljubljenici u ono sto rade i to udruzeno sa talentom i znanjem mora uroditi plodom.

2 comments:

  1. Borisa Dražića znam jos iz osnovne škole. Bio je ista generacija kao Šopen i ja. Važio je za finog i dobrog momka. Pozdravljam njegov projekat i želim mu mnogo uspjeha i dobro zdravlje.

    ReplyDelete
  2. Čestitam kolegama i prijateljima! Držim fige za konačan uspjeh.
    Mario

    ReplyDelete