Saturday, June 23, 2012

Esad Art (2)

Eso Salkanovic, moj drug iz studentskih dana, jos uvijek svojom umjetnoscu "lijeci dusu", na srecu nas kojima se to svidja...
Pogledajte i odmorite i vi dusu...










3 comments:

  1. Veoma lijepo, sviđaju mi se ove Esadove slike; pravilnost, strogost forme po čemu se može naslutiti profesija autora, a prije svega boje. Rekla bih da utjecaj sunca i toplih boja australijskog kontinenta veoma pozitivno utječu na autora, pa samim tim i na njegove umjetničke uratke.
    Hvala, lijepo se osjećam gledajući Esadove slike.

    Pretpostavljam da znate, ali nije na odmet ponoviti da kromoterapija (terapija bojama) pozitvno utječe na fizičko i psihičko zdravlje ljudi i koristi se od davnina. Mislim da je svatko od nas to osjetio boravkom u Prirodi, na moru, uz cvijeće.

    CRVENA - potiče cirkulaciju, oživljava organizam, jača srce, zagrijava, ublažava bol; pomaže kod anemije, astme, bronhitisa, prehlade (bez povišene temperature), poremećaja rada endokrinih žlijezda, slabosti, melankolije.
    Ne preporučuje se: kod povišenog tlaka, upalnih procesa, upale živca, povišene temperature, razdražljivosti i emotivnih poremećaja.

    ŽUTA - aktivira motorički i živčani sustav, pospješuje izbacivanje toksina iz jetre, crijeva i kože te izlučivanje žuči; pomaže kod problema probavnog sustava, dijabetesa, ekcema, meteopatija, kod problema s bubrezima, jetrom i slezenom.
    Ne preporučuje se: kod raznih upala, povišene temperature, psihičkih smetnji i uznemirenosti.

    NARANČASTA - potiče rad štitnjače, pomaže probavu i asimilaciju kalcija, olakšava disanje, pomaže kod astme, bronhitisa i prehlade, amenoreje, problema s bubrezima, prekomjernom težinom i reumatizmom.

    ZELENA - najjača boja, boja ozdravljenja, umiruje i liječi duh i tijelo, jača mišiće i ostala tkiva, pomaže kod kolika, visoke temperature, čira, razdražljivosti i nesanice, kod poremećaja rada jetre, srca i živčanog sustava.

    PLAVA - osvježava, poboljšava metabolizam i dezinficira, liječi upale, smanjuje temperaturu i živčanu napetost; pomaže kod bolesti želuca i crijeva, nervoze, nesanice, uzbuđenosti, menstrualnih bolova, zubobolje, upale tonzila i grla, astme i bronhitisa.

    ReplyDelete
  2. Eso, pokusao sam te kontaktirti na dvije email adrese koje su do sada radile, ali sada su mi se oba maila vratila. A radi se o tome da se ljudima svidja tvoja umjetnost. I meni naravno. Neki pitaju ima li mogucnosti da se neki od tvojih radova kupi. Znam da je Australija daleko od... od svega, ali kad se nesto zeli daljina nije nepremostiva. E, pa druze moj, kad se vratis sa terena, i kad uhvatis malo vremena i za Parkic, javi se i odgovori.

    ReplyDelete
  3. Evo ga. Javio se Eso sa terena, rekao da se slike mogu kupiti. O detaljima preko emaila: salkanovic123@bigpond.com

    ReplyDelete