Tuesday, July 03, 2012

Bruja: Gotovo je gotovo, Euro 2012. je završen.


Odmah se mora napomenuti da je ovo bilo jedno od ljepših Europskih prvenstava do sad.

Reprezentacije koje su pokazale više od drugih su; pobjednik Španija; Italija, Njemačka i Portugal, a razočarale su Rusija i Holandija. Sudjenje; osrednje, čak na nekim utakmicama loše. Posjećenost utakmica odlična, televizijski prenosi sjajni, a najbolji navijači su iz Irske.
Sad je jasno da više ništa nije jasno, svi sve znaju i niko ništa ne zna.

Njemci nisu prvi, kako sam mislio i napisao i to je moje najveće razočarenje, a Italijani su ti koji su ih nadigrali, razbili kreativnom igrom i sjajnim Balotelijem, igračem, toliko osporavanim zbog dječačkog ponašanja. Pružio je dio svog raskošnog repertoara i pokazao kako se igra glavom; kako se prima lopta, kako se daje for i puca iz trka. Na kraju; pridje navijačima da se pozdravi sa njima, jer znao je da svaki Talijan želi da mu čestita, zahvali i da ga poljubi, pa ga i jedna starija gospodja, za koju se kasnije uspostavilo da mu je pomajka, izljubi kao sina.

Njemci konfuzni; pokazali su da im igra u odbranio nije još dobra i kad nalete na drčnu ekipu koja zna i da se brani i da napada onda imaju kratke spojeve u odbranbenim redovima.
"Njemačka je napustila Euro prije Italije", tvrde talijanski navijači i kažu da nije fer da sad u evropskom parlamentu Angela Merkel od Italije traži neke posebne uslove. Talijani su za to krivi, ali; nije mi žao, nek su isprašili Njemce i nek gospodja Merkelova malo tuguje.

Portugalci nisu igrali u finalu, jer je u njihovim redovima bilo nekih tenzija oko toga ko je zaslužan za visok plasman, pa nisu imali snage da pucaju pet penala, a kažu da je Ronaldo pri povratku u Porugal, zakasnio na avion, jer je čekao da dodje na red za pucanje penala.

Španci su prvaci Evrope za 2012. godinu; potukavši u finalu Talijane koji se u drugom poluvremenu nisu mogli sastaviti sa loptom, a Talijani moraju biti više nego zadovoljni; jer bi vjerovatno prije početka Eura 2012 bili sretni da im je neko rekao da će igrati u finalu i biti drugi. Mlada su ekipa i imaju dobar kadar.

Ima nešto što je važno za Parkić i posjetioce bloga, a to je da je tokom takmičenja na Euro 2012 prokuženo da su u gledalištu bile u velikom broju prisutne i predstavnice ljepšeg pola.
Jednom sam pitao jednog starog Makedonca koja je tajna za dugogodišnji brak, a on mi reče: "Sine dragi, pusti samo da u braku bude kako žena kaže i bićes miran". Primjenim ja taj recepat i vidim; šljaka; čak što više, bezgrešno, iznad očekivanja al' ljudi moji ja se sa loptom ne mogu sastaviti. Bogami vala kao i svaki naš čovjek kažem; nemre to tako, to previše dobro radi, treba to malo pokvariti i tako sam ja onda pogledao Euro 2012.
Znam i to da su dame ovih zadnjih mjesec dana bile malo "zapostavljene", ali evo; sad dame mogu da odahnu jer mužići su se "vratili" u normalu. Ipak; drage dame; imajte malo više razumjevanja prema njima, budite tolerantnije prema njima, svojim mužićima, jer; to su vaši muževi koji vole sport, to su sve sportski tipovi.

Vi znate da Bruja za pčelice na ovom blogu djeli bonus, pa vam za ovu priliku nudim "Skrivenu kameru" koja ima veze sa fudbalom, toliko što se Ravaneli pojavljuje u njoj, a on je bio idol Talijana u fudbalu; izuzetno omiljen zbog sjede kose koju je rano dobio i zbog svojih dobrih igara i pozitivne energije koju širi svuda okolo. Dobri poznavaoci fudbala znaju ko je Fabricio Ravaneli, a za one koji to manje znaju, nekoliko riječi:

Kupio Ravaneli sebi Mercedes serije S, pa kad god dodje u kafić da se druži sa prijateljima onda natakari "Mečku" naspram izloga kroz koji može da uživa gledajući svoj auto i njegove ljepo dizajnirane linije. Prijatelji su to znali i jednog dana odlučiše da mu namjeste urnebesnu komediju. Napraviše mu "smicalicu" u kojoj se sve urotilo protiv njega pa je i Ćiro Ferara, njegov prijatelj iz Juventusa znavši da će od njega prvog tražiti pomoć došao u kafić sa sporijim autom; gazda kafića zaboravio otključati glavna vrata i sve krene naopako.

http://www.dailymotion.com/video/x1h1y7_ravanelli-braquage-a-l-italienne_fun

1 comment:

  1. Bruja, dobar si.
    Dodao bih, Evropa se već podijelila na Jug i Sjever. Na ovom prvenstvu se vidjelo ko je bolji.
    Pozdrav,
    Mario

    ReplyDelete