Saturday, December 15, 2012

Majmunska posla - Ikein majmun






Ne znam da li je ova vijest doprla do Evrope ali u  Sjevernoj Americi je vijest i komentar dana vec nekoliko dana. Nema TV emisije, novina... koje nisu prokomentarisali ili vijesti koje nisu u udarnom terminu nesto rekli o dogadjaju koji se desio u gradu u kome zivimo, cak i u dijelu grada u nasem komsiluku. Cak se radi i o prodavnici u kojoj smo ovih dana veoma cesto - prodavnici namjestaja IKEA. Naime, prije par dana je djevojka ostavila svog ljubimca u kolima i otisla da nesto vidi, "na brzinu". Kako nista u IKEA ne moze da se uradi na brzinu, jer prodavnica je tolika da potrosi dosta vremena samo da se udje i da se odmah izidje ( ako se nadje izlaz).


Tako se ni ta djeevojka nije mogla vratiti bas tako brzo. Njen ljubimac je u medjuvremenu pobudio paznju drugih posjetitelja Ikee koji su parkirali u blizini.  Radi se o mladom majmunu obucenom po poslednjoj modi. Skacuci sa jednog na drugo sjediste, drzeci volan igrao se i pravio predstavu prolaznicima. Sve dok nekako nije uspio izici iz auta. Majmunska posla! I tad je predstava tek pocela. Pitom kakav i jeste, nastavio je sa predstavom sve dok se neko nije sjetio da pozove ono poznato udruzenje za cuvanje zivotinja. Oni stigose veoma brzo i , prije nego je vlasnica zavrsila onaj svoj "na brzinu" posao, majmun vise nije bio njen. Odvedn je u to udruzenje gdje se pridruzio drugim zivotinjama - u kavezu.


I sad pocinje drugi dio price. Da li ce djevojka i kako uspjeti vratiti svoga ljubimca.
Hiljade raznih misljenja i verzija.
Vec se prikuplja novac za advokate. ( oni najvise i zaradjuju na majmunskim poslovima)
Ikea je dobila neplaniranu reklamu svjetskih razmjera. Mislim da bi oni trebali biti prvi koji ce donirati advokate, zapravo akciju za vracanje majmuna vlasnici.
Prica jos nije zavrsena. Njen tek drugi dio je otpoceo.
Vlasnici IKEA lanca zadovoljni trljaju ruke.

No comments:

Post a Comment