Monday, January 21, 2013

Zeljo S. predlaze da pogledamo....


Ovaj svoj komentar ubacujem 2013-01-22, dan  nakon sto sam ovaj post, ne gledajuci spot prethodno, pustio.
 U mejduvremenu sam dobio vase komentare. Neke pustio, neke nije bilo potrebno pustati. 
Uglavnom, nakon sto sam pregledao pola emisije, jer dalje moje strpljenje nije dobacilo, zamislio sam se sta da uradim.
Imao sam tri opcije. 
Da ostavim sve tako kako jeste i objavljujem komentare i dozvolim da se svadjamo do besvjesti. 
Da jednostavno izbrisem cijeli post. 
Ili da ostavim post i ubacim  svoj komentar, jer onako kako je objavljeno izgleda kao da je hvalospjevni komenar moj.
Kao dokazani demokrata ( staljinistickog tipa, rekli bi neki) izabrao sam trecu opciju. 
Jer treba , bar ponekada, pa i na ovom blogu,  cuti i vidjeti i drugacije misljenje i drugacije analize...
Mislim da je prof. Aleckovic inteligentna, pametna, nacitana i ... ( necu dalje) osoba.
Nije mi potpuno jasno u kojoj oblasti je ona strucnjak a u kojoj samo koristi svoje iskustvo i naklapa ( kao sto i mi to radimo) jer u intervjuu govori o psihologiji, Psihijatriji, sociologiji, politici, vojnim pitanjima, drustvenim pitanjima, istoriji, buducnosti, skolstvu, tajnim sluzbama, skolovanju disitenata... o cemu sve ne.
Teorija na kojoj bazira svoje teze i zakljucke je poznata "Teorija zavjere",  jedna od najjacih trovackih teorija u svijetu a posebno na Balkanu.
I ja imam misljenje o "teoriji zavjere". 
U svemu mozemo vidjeti zavjeru - ako to hocemo.
Ili u nicemu necemo vidjeti zavjeru - ako smo naivni.
Gdje je sredina? Gdje je realnost? 
Gdje se zaustaviti - da se ne bi zavrsilo na Psihijatriji ili u ratu sa svima? 
Ostavljam post, a na vama je da ga pogledate ili ne...
Na meni je da ubuduce budem oprezniji...

****************************

Ovaj klip, jednostavno, morate odgledati.
Gošća ja izvanredan psiholog i neuropsihijatar i govori o profilima ličnosti koje ciljano bivaju postavljene za političare u evropskim zemljama danas, a to se odnosi i na našu zemlju. Mnogo smo toga gledli, ali nešto ovako sveobuhvatno i izvanredno nije vidjeno. Rijedak primjer genijalnosti! Sa ovim će vam sve biti jasno! Posebno je zanimljiv dio gdje opisuje kako su evropski političari, posebno oni koji nam kroje sudbinu, sve samo psihijatrijski slučajevi i da su ih na ta mijesta postavili baš zato što su bolesni! Ovo nije politikantska priča, ovo je analiza stručnjaka, jer je žena u toj istoj Evropi priznata i 30 godina je živjela i radila u Parizu i sve ih posredno ili neposredno poznaje. Izdvojite ovih skoro dva sata i više će vam vrijedeti neko milion medijskih debilnih priča i vijesti kojim nas svakodnevno bombarduju.
Možda nekom bude korisno!
 (Radoje Domanović je to davno otkrio - njegova priča "VOĐA")

3 comments:

  1. Pogledah ovaj prilog i ustanovih da je gospodja s pedigreom veliki nacionalista, i da se sluzi svim stosovima kao i oni o kojima je pricala.Za nju je msje Miteran pozitivac iako se zna da je u 2.svjetskom ratu bio fasista i da je sprijecio deblokadu Sarajeva, gdja ima dokaz da su Muslimani granatirali Markale a Tuzlaci svoju djecu za 25.Maj a vjerovatno i da su Muslimani, Bosnjaci, islamisti ili kako nam sve jos tepaju,porusili u policijskom satu Ferhadiju i ostale BL-djamije.Ne cuh nista o psiho profilima Alije, kolege psihijatra Karadjica ili vojskovodje Mladica.Mozda u narednom intervjuu?

    Pozdrav od Seje koji je opet nesto naucio

    ReplyDelete
  2. Moram priznati da klip nisam pogledao. Zadnjih mjesec dana sam veoma okupiran necim drugim. Vjerujuci izvoru ( Zelji) postavio sam ga zajedno sa njegovim komentarom. Ovaj Sejin komentar kao i cinjenica o dva potpuno razlicita misljenja o njemu, ce me ponukati da nadjem vremena i pogledam klip.

    ReplyDelete
  3. Žali bože vremena koje sam posvetio 'izvanrednom' psihologu. Ništa novo (uostalom gospođa i kaže da se sve zna), mnogo opštih mjesta, politikanstva, proizvoljnosti, 'pametovanja'... Profesorica piše za ''Srpske dveri'' (opa!), a čuo sam i da je Srbija 'mala incestuozna sredina'.
    Vidim je kao budućeg člana 'Ekspertnog tima za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije' sa Domagojem Margetićem, a umjesto netom isključenog Dževada Galijaševića. Isti profil, slične reference.
    Mario

    ReplyDelete