Monday, April 08, 2013

Angel: Davis Cup Srbija-USA 3:1!

Ovim se zavrsava serija izjvestaja naseg specijalnog reportera  sa lica mjesta, kapitena Angela. 
Da dodam da je Kanada juce pobijedila Italiju i nakon stotinu godina se kvalifikovala u semi-finale, gdje joj je u septembru protivnik Srbija. Sve kanadske radio i TV stanice neprestano ponavljaju vijest o ovom ogromnom uspjehu i najavljuju tezak mec protiv teniske velesile Srbije.

******************

Boise,7.April 2013. 


Sigurno ste gledali mec, publika je zanijemila kada je na pocetku meca Djokovic legao zbog povrede skocnog zgloba, cak je prostrujala vijest da ce predati... Ali, sto je igra vise odmicala postaje sve sigurniji i odigrao je izvanredno, kako dolikuje broju 1 u svijetu tenisa.

Pozdrav vasim porodicama,pozdrav Vama. Angel


 Trening Djokovica pred mec

 Trening USA

 Savjeti pred mec

 Trening Kverija

 Minut pred pocetak meca

 Servis za 6:0 (3:1)

 Slavlje je pocelo...



3 comments:

  1. E tako Canak sad se hvataj za slajbak i spec. reporteru isplati bar za pivu.

    A sad trazi spec. dopisnika iz Bg. u septemru.

    ReplyDelete
  2. Mozda i obratno, jer kapiten reklamira svoj novi sport a ne kosarku! Zapravo Bruja, sad si me podsjetio na nesto iz studentskih dana. Tada bismo nakon neke utakmice na Stadionu sportskih igara svratili u bastu Bosne. Onako djuture, ponekad i stolove spajali i kao grozd se nacickali na njih. I naravno, svi poruce Nektar pivo. Na kraju, kad bi trebalo platiti kapiten (koji je tada vec radio) bi potegao novcanik i rekao: "Ostavite meni. Vi cete placati kad pocnete raditi!" Nisam siguran da smo mu se kasnije oduzili.

    ReplyDelete
  3. To je vec vrijedno spomena. Ako nista drugo bar se neki ljudi sjete njegovog gesta. Kad je "grof" bio cicija?

    ReplyDelete