Friday, November 29, 2013

Gradonačelnik Toronta, koji puši crack, popularniji od Obame

Salje mi Mario ovu vijest objavljenu u nasim novinama, iz koje se vidi paradoks da uprkos svih vijesti o pijancenju, drogiranju i ko zna cemu jos ne, gradonacelniku Toronta popularnost raste. Istina prema nekim ispitivanjima, u koje ja  da budem iskren nesto i ne vjerujem. Jer cirkus koji je napravio od naseg grada vecinu ljudi vise ne zabavlja, a njegovi bliski saradnici su ga ili napustili ili glasali da mu se oduzme vlast. Naime, po zakonu gradonacelnika moze smijeniti onaj ko ga je postavio a to su gradjani na izborima. Da bi ga gradjani smijenili, potrebno je organizovati nove izbore sto bi kostalo oko 7 miliona dolara. Suvise mnogo za ljude koji brinu o novcu gradjana. 
Zato su se Fordovi najblizi saradnici u Gradskom vijecu  dosjetili da ga ostave na mjestu gradonacelnika, ali da mu glasnjem oduzmu vecinu nadleznosti. Tako je sada nas gradonacelnik i bukvalno to samo na papiru i za zabavljanje dokonih, za podizanje popularnosti americkih TV stanica koje ga sada neprestano intervjuisu i ismijavaju. Grad sada vodi Vijece i zamjenik gradonacelnika. 
Ford i njegov brat, koji je ostao jedini u Vijecu da ga brani, najavljuju tuzbu...
***********************************


Usred nastaljvanja katastrofe sa Obamacareom, podrška biračkog tijela Obami pala je na 40 posto. U međuvremenu, Ford, koji je nedavno priznao da puši crack, zabilježio je povećanje podrške među glasačima, koja je čak viša negu u oktobru, kada je imao 39 posto glasača na svojoj strani. 
U nizu neugodnih konferencija za medije, Ford je priznao da je probao zabranjenu drogu u jednom od svojih "pijanih ispada", a pojavio se i snimak pijanog Forda koji prijeti kako će ubiti nekoga. 
Ford, koji je nakon toga lišen velikog dijela vlasti, insistira na tome da nema problema sa zloupotrebom droga. Ipak, gotovo 70 posto građana Toronta mu ne vjeruje. 
Sudeći po anketi, koja je ispitala 1.049 glasača iz Toronta, 60 posto njih smatra da bi gradonačelnik trebao dati ostavku, iako odobravaju njegovo dosadašnje vršenje dužnosti. 
Obama, s druge strane, bilježi pad popularnosti, nakon što se ispostavilo nevjerovatno skupa web-stranica njegovih reformi zdravstvenog osiguranja neupotrebljiva zbog tehničkih propusta i sigurnosnih rupa. 
Samo 40 posto Amerikanaca odobrava Obamino vršenje dužnosti, dok je 53 posto protiv. Američki kongres prošao je još gore, budući da njegov rad odobrava samo sedam posto Amerikanaca.

No comments:

Post a Comment