Thursday, June 12, 2014

NAŠ MALI TALISMAN



Ema Ruvic izmedju Ibrisevica I Salihovica

Uobičajeno je da se uoči velikih sportskih festivala podsjetimo nekih imena koji su kao akteri obilježili naša slavna sportska vremena. Jedan od takvih je legendarni fudbaler reprezentacije Vahidin Musemić. Vjeruje se da bi i danas imao što pokazati mlađima, ali nekada centarfor evropskih vrijednosti nije više u sportu, živi tiho posvećen svom podmlatku i uspomenama. Danas je možda važno naglasiti da je on kumovao jednoj djevojčici koja se zove Ema Ruvić?  Važno je jer je maloj plavokosoj ljepotici kum Musemić prenio ‘neku tajnu’. Ema izgleda ima sretnu ruku. Naime, prije dvije godine je igrom slučaja bila u prilici da u hotelu "Mandarin Oriental" upozna Lea Mesija. Čak šta više, posljednja se pozdravila s njim pred utakmicu Lige prvaka s Bajerom. Na utakmici je Leo dominirao, ali ovaj put je bio fascinantan, zabio je ekipi iz Leverkuzena ‘petardu’.
O tom događaju se dosta pričalo, a selektor bosanskohercegovačke reprezentacije, SS zvani Pape, ’razbijajući uroke’ pozvao je malu Emu da se ‘druži’ s fudbalerima pred odlučujuću utakmicu s Litvanijom. U nizu posljednji igrač koji se fotografisao s Emom Ruvić je bio napadač Vedad Ibišević. I baš on je zabio odlučujući gol za pobjedu BiH.

Prvu utakmicu na svjetskom fudbalskom prvenstvu BiH igra sa Argentinom 15. juna u Rio de Žaneiru. Nije nevažno i što će se posredstvom reklamnog programa međunarodnog sponzora, među djecom s raznih krajeva svijeta u Brazilu naći i mala Ema (s mamom Melitom). I što će na čuvenu Marakanu sa ‘Zmajevima’ upravo ona ‘istrčati’. Samo ostaje nepoznato koga će za ruku držati taj naš mali talisman.

No comments:

Post a Comment