Tuesday, July 22, 2014

Honda Indy Toronto

Automobilaska trka Indy u Torontu.
Toronto je grad gdje ti ne moze biti dosadno. Neprestano se nesto desava, veliki je broj galerija, muzeja, raznih izlozbi i do tebe je hoces li sjediti ili lezati i gledati TV ili izici i gledati nesto u zivo.
Odavno se spremam da pogledam trke Honda Indy koje se svake godine odrzavaju u Torontu, veoma blizu centra grada i bas ta cinjenica da treba otici do centra, prezivjeti saobracajnu guzvu me uvijek odvracala od odlaska.
Ove godine Biljana i ja nismo bili lijeni, vjerovatno i zato sto se trke odrzavaju veoma blizu kuce nase Jelene, pa je baka Biljana napravila rucak, oprala sudje, sredila kuhinju i postavila sve za rucak da se pacici  iznenade kad dodju sa posla i iz vrtica.
A trke.?! 
Parking gdje smo ostavili auto je odvojen visokom ogradom, ali uz samu stazu. Cim izidjes iz auta doceka te buka motora i miris izduvnih gasova. Adrenalin odmah skoci a sjecanja na stazu u Zaluzanima, pa i dalje na ulicne moto trke u Banjaluci, sa obaveznim Perom Popovicem i Kemalom Bucalom u glavnom ulozi, naviru kao da su se desili prosle godine.
Rezultati trke nisu ni vazni. Trka, kao i svaka druga manifestacija, je pracena vasarom i ponudom svega i svacega, raznih tipova sportskih auta ali i kristala, sto se moze vidjeti na jednoj od slika.
Sve u svemu (da li se ovo jos upotrebljava u nasem jeziku), lijepo poslijepodne koje ce vam mozda pribliziti i neke od slika…

U pozadini centar Toronta

Ferari sa kombinacijom benzinskog i elektro motora
Mercedes - turbo

Postrojavanje pred trku

Honda reklamira kristal

No comments:

Post a Comment