Tuesday, May 19, 2015

Održan prvi banjalučki polumaraton „M:tel city race Banjaluka 2015“

U Banjaluci je održan prvi polumaraton pod nazivom „M:tel city race Banjaluka 2015“. Za polumaraton je prijavljeno više oko 1.200 takmičara iz dvadesetak zemalja.
Prvo mjesto u kategoriji muškaraca osvojio je Mozes Komon iz Kenije sa vremenom 1:05:33, dok su drugo, odnosno treće mjesto osvojili takođe njegovi sunarodnjaci Henri Kemboi i Džejms Muria.

U ženskoj konkurenciji pobjednica je Agneš Čebet iz Kenije sa vremenom 1.18.47, druga je bila Ana Subotić iz Srbije, dok je treće mjesto zauzela domaća atletičarka Lucija Kimani.
Trka je počela i završila se nakon 21,09 kilometara na Trgu Krajine. Pored glavne ove trke, održana je i trka zadovoljstva "Nektar Fun Run" na tri kilometra, na kojoj je učestvovalo preko 300 učesnika koji vole sport i rekreaciju.

(Buka)

********************************

Konacno vijest iz Banjaluke koja ce obradovati sve dobronamjerne. Prelijepe slike mladih, strijih, domacih i gostiju na polumaratonu odrzanom u cetntru Banjaluke. Tacno je da je kriza, tacno je da mnogi sastavljaju kraj s krajem ali je isto tako tacno da se mora naprijed. Mene ovakve manifestacije sporta, mladosti i entuzijazma raduju jer pokazuju da nije sve tako crno kako se cini....

Uostalom pogledajte fotografije....















No comments:

Post a Comment