Friday, December 11, 2015

Titova slika je krasila Ministarski savjet OEBS u Beogradu


KOMENTARI

Marko Vidojković, pisac:
Dobro je da se makar jedan relevantan političar našao tamo, među svim tim licemernim nesposobnjakovićima, koji su nam okupirali grad ne bi li se za debele dnevnice češljali u Areni, dok planeta gori. Idući put kad dođe red na nas da predsedavamo ovom jalovom organizacijom, očekujem u najmanju ruku Titov hologram.

Drago Hedl, novinar iz Hrvatske:
Tito, iako mrtav 35 godina, izaziva kontroverze širom bivših republika SFRJ. Negdje se njegove biste uklanjaju, negdje se ponovo vraćaju, kače njegove slike... Tito je neizbježno dio naše povijesti, a načini na koje se države bivše Jugoslavije odnose prema njemu govori više o njima nego o njemu. Vladavina Tita bila je pozitivna u odnosu na sve vladavine koje su bile zastupljene u ovim našim rascjepkanim državama poslije.

Filip David, književnik:
Kod nas se to zove politički pragmatizam, a ja bih nazvao običnim licemerjem. U unutrašnjoj upotrebi o Titu sve najgore, a u spoljašnjoj na Titov lik i delo poziva se i četnički vojvoda.

Joška Broz, predsednik Komunističke partije:
Ako je Tito najveća ličnost 20. veka, nije ni čudo da njegova slika bude na Ministarskom savetu. On, kao i vreme u kojem smo nekada živeli, sada su sve popularniji. Naročito je Tito popularan kod stranaca i u drugim državama. Nažalost, kod nas to nije slučaj. Čak ga je i ministar Ivica Dačić pomenuo u svom govoru, tako da mogu da zaključim da se lako vraćaju neke istorijske istine.


(Danas)

No comments:

Post a Comment