Thursday, April 14, 2016

Nije sve crno kao što izgleda


POKRET ZA BANJALUKU 
Pamet, ponos, pravda…

Nažalost, u Banjaluci ne postoji tradicija masovnih protesta i kolektivna svijest je, još uvijek, pretežno apatična i bezmuda, ljudi se ni u šta ne bi mješali, pa čak ni u borbu za vlastita prava. Ni filozofija, ni ideologija, ni religija, ni sociološki procesi koji su u toku, narod neće u masovnijem broju izvesti na ulice, nego isključivo i samo vučja glad, a to je pitanje vremena. Da bi se nešto pokrenulo narod ne smije da šuti, nego da traži rješenja i promjene koje podrazumjevaju demokratsku proceduru i korak u normalno, građansko i civilizovano društvo. Na sreću, u javnosti se pojavljuje sve veći broj udruženja i mladih stvaralaca, kao Građanska inicijativa za Borik, Rekreativna zona, Oštra nula, Basoc...,koji su krenuli u obračun sa zloduhim lumperajkama u šatorskom krilu koje ih svjesno huškaju na popularizaciju društvene imbecilnosti. Te skupine „facebook protestanata“ se vrlo brzo povezuje, pokazuju duhovitost tipičnu za inteligentne mlade ljude i jednostavno daju do znanja da ne mogu više živjeti u ukorjenjenom fatalizmu koji trenutno stanje prikazuje kao nepromjenjivu sudbinu. Iako protesti još nisu masovni, kada im se pridruže pripadnici srednje generacije, nikako se ne smiju podcjeniti.
Zbog toga nam je potreban dogovor za preokret. Predstojeće lokalne izbore vidimo kao priliku da se stanje u Banjaluci popravi, zbog čega ćemo tražiti političke i druge partnere, sa kojima ćemo imati kapacitet za neophodne i korjenite promjene. Želimo da, okupljeni oko principa: pamet, ponos, pravda..., ljudima otvorimo oči i podsjetimo ih da ne moraju glasati za manje zlo, jer vlast je u njihovim rukama. Želimo da svaki čovjek u Banjaluci ima osjećaj da živi u svome gradu u kojem je, kako – tako, ravnopravan i za čiju sudbinu mora biti živo zainteresovan. Želimo da pozovemo sve slobodne banjalučanke i banjalučane da nam se pridruže oko zajedničke vizije budućnosti i učinimo nešto za sebe, svoju porodicu i svoj grad.
Obavještavamo i pozivamo sve koji osjećaju da su dio života ovog našeg lijepog grada da nam se pridruže na Proširenoj konferenciji za medije i goste, 17. aprila 2016. godine ( nedelja ), u 11 časova, u hotelu Bosna - Međunarodni Press centar – Piano bar, sa sljedećim

D n e v n i m  r e d o m:

1. Kratak izvještaj o dosadašnjim aktivnostima i planovima Pokreta za Banjaluku, kao i pripremama za predstojeće lokalne izbore u Banjaluci.
2. Predstavljanje kandidata za odbornike u Skupštini grada Banjaluka.
3. Predstavljanje kandidata iz reda nacionalnih manjina.
4. Predstavljanje kandidata za gradonačelnika Banjaluke.
5. Koktel i ugodni razgovori o Banjaluci.

Unaprijed se radujemo ugodnom druženju pod nazivom Nije sve crno kao što izgleda.

Informativna služba Pokreta za Banjaluku

1 comment:

  1. Prvo pitanje Pokretu.

    1. Nabrojte mi nacionalne manjine u Banja Luci

    ReplyDelete