Sunday, April 17, 2016

Propaganda iliti huskanje naroda

Uticaj propagande kod naroda ispravnog mozga na bezazlenom primjeru iz svijeta sporta



1. BK News ( To je vjerovatno glasilo onih harmonikasa sa Kosova, koji se obogatise u ona kosmarna balkanska vremena kada je svako posten osiromasio) objavise korektno izjavu Federera o zastoju u Djokovicevoj dominaciji u svjetskom tenisu. Korektna izjava i korektna vijest. Uvjerite se i  sami.

2. A onda neki magazin Vesti preuzmu tu vijest uz svoj komentar i naslov NE PRESTAJE DA PROVOCIRA: Federer opet proziva Novaka Djokovica uz link prema BK News u kome ne mozete naci ni provokaciju ni prozivanje. Jedino tacna konstatacija da je poraz najboljeg tenisera na svijetu ulio malo nade za ostale tenisere.


3. A onda, kako to obicno biva, narod - k'o narod, ne cita dalje od naslova - a i to samo preleti pogledom, se upeca k'o som, jer i som ne provjeri - vec onako gladan zgrabi mamac, i eto ti jos jedne potvrde da je Federer jedan nekorektan covjek koji neprestano napada naseg sampiona. I onda pocnu zapaljivi komentari, na stranici tog lista, pa onda na facebuku i ko zna gdje jos... Tako to, posredstvom nekih mojih fb prijatelja, stigne i do mene.

4. A ja ne budem lijen, provjerim sve to zajedno i zakljucim ono sto sam i ranije znao i pisao ovdje. I narod? Ispranog mozga dugogodisnjom propagandom nasjeda i pali se i tamo gdje ne treba. Bolje i za mene i za narod da ne kazem sta zaista o njemu mislim.


Sport je samo zabava i nema stete ako narod pada na propagandu.
Ali, taj isti narod, na isti nacin pada i na propagandu i huskanje kada su u pitanju mnogo ozbiljnije i znacajnije teme. Hiljade je primjera koji to svakodnevno potvrdjuju. Da bih to dokazao vjerujem da vecini vas koji ovo sada citate ne trebam postavljati link, jer vjerujem da ovaj blog citaju vecinom oni koji misle svojom glavom. Inace ga ne bi ni citali...
Ipak, evo jedan primjer koji poslednjih dana kruzi drustvenim mrezama i koji mnogima sluzi kao hrana za njihovu mrznju i za njeno umnozavanje i sirenje:


Procitam tekst, pa posto ne zivim u Banjaluci, provjerim na Google maps i ne nadjem ni jednu od ovih ulica u Banjaluci. Da ne bude zabune, gade mi se promjene imena ulica. Ne zelim ni da ucim nove ulice pa makar lutao svojim gradom i gubio se u novim nazivima ulicama i naseljima, ali koji to bolesni um trebas biti da i tako zatrovane odnose trujes dalje svojim bolesnim tekstovima, koje ponovo plitki  narod umnozava, komentarise i siri dalje...

Da ne zaboravim: Narod, takav - kakav je, nije takav samo na brdovitom Balkanu. Takav je on na cijelom svijetu. Potrebno je samo naci razloge i nacine kako probuditi u njemo ono najnize i najgore. Da "narod" nije takav propaganda ne bi ni postojala.

No comments:

Post a Comment