Thursday, May 10, 2018

"Uvazeni narodni poslanik....."


Gledan direktan prenos sjednice Narodne skupstine Republike Srpske.
Tema: Bezbednosna situacija u RS - smrt mladica Davida Dragicevica. Sjednici prisustvuju i svi ministri i ministrice Vlade Repuablike Srpske na celu sa predsjednicom.

Vecina muskaraca u dobro sasivenim odijelima, bijelim kosuljama i kravatama.
Vecina zena - malo slobodnije i ne tako uniformno. Uocljivo je da su na odjecu ulozena prilicna sredstva. Za mnoge promasena ivesticija jer odjeca ne uspijeva sakriti nedostatak znanja, opste kulture, skole, pa ni slaufe u predjelu stomaka.

Poslanici na vlasti i poslanici opozicije se ne slacu ni u cemu. 
Ali ono sto je zajednicko je vrlo kulturno podilazenje jedni drugima sa: "Uvazeni narodni poslanik....!" "Uvazeni....!"

Svi su oni jedni drugima "uvazeni"... Vjerovatno samo jedni drugima.
Najuvazenija je, po funkciji svojoj, predsjednica Vlade. Minut nakon pocetka njene diskusije hocu da ugasim TV, ali se uspijem prisiliti da je slusam do kraja. Savladavajuci mucninu u stomaku na kraju sam samo iamao osjecaj da se radi o "praznoglavoj i umisljenoj alapaci". Ali praznoglavoj i umisljenoj alapaci na vlasti i utoliko opasnijoj od svih drugih slicnih koje znam.

Sve sto sam shvatio gledajuci sjednicu je da su se "uvazeni poslanici i ministri", pa cak i prodana dusa Ministar pravde banjalucanin Antonu Kasipovicu, iskreno uzivili u ulogu koju glume. A uloga je jednostavna i davno objasnjena ovom narodnom: "Ja tebi vojvodo, ti meni serdare a kakva smo govna mi to sami znamo!"

Nadam se da ne spadam u rijetke koji to isto tako znaju.

2 comments:

  1. Svasta sam procitao po raznim kafanama, blogovima i forumima, sva vrste -izama, -fobija, al’ sto je previse, previse. Cak i od Pedje. Kacili su se na raznorazne plivace, al’da ce i neplivaci doci na red nisam ocekivao. Staviti ‘slaufe iznad, ustvari ispod, ma nije ni vazno tu negdje’ u istu ravan sa nedostatkom znanja, opste kulture, skole...ccccssssss
    PS. Tak’o me gdje sam najtanji!

    ReplyDelete
  2. Prvo, Vjeko moj, slaufi su iznad. Drugo, ne daj boze da sam te tako gdje si najtanji! Da ne budem pogresno shvacen, neman nista protiv, ali ne spadam ja u te...

    ReplyDelete