Saturday, December 15, 2018

Boze, ima li te?!

Procitajte ovu vijest. Od rijeci - do rijeci! 
Ako nadjete ista suvislo, javite mi! 
***************************************

Banjaluka - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović proglašena je u petak za ličnost godine na tradicionalnoj manifestaciji koju duže od deceniju i po organizuju "Nezavisne novine".
Cvijanovićevoj je ta laskava titula pripala zbog brojnih zasluga koje je ostvarila u javnom životu za dobrobit svih u RS, uključujući i činjenicu da su u vrijeme dok je predvodila Vladu Republike Srpske penzije uvećane za oko 20 odsto.
Osim toga, od septembra 2018. godine zakonskim rješenjima obezbijeđeno je povećanje plata za sve zaposlene u javnom i realnom sektoru, a otpočelo je i preuzimanje refundacije bruto iznosa za porodiljsko bolovanje.
Na manifestaciji je poručeno da je u RS trenutno rekordna zaposlenost, rast BDP-a, pokrivenost uvoza izvozom kao i da je Cvijanovićeva, nakon izbora za predsjednika Republike Srpske, odmah pokrenula višegodišnji nacionalni program demografske obnove Republike.
Cvijanovićeva se na manifestaciji "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2018", koja je održana u hotelu "Bosna" u Banjaluci, zahvalila "Nezavisnim novinama" na velikom priznanju.
- Zahvalna sam svim ljudima koji su učestvovali u realizaciji ovih zadataka. Hvala svim ljudima, kolegama ministrima, predsjedniku Miloradu Dodiku i onima koji su u mom okruženju trpjeli radno vrijeme od ujutru do naveče, radili subotom i nedjeljom i zavirili u svaki kutak RS. Takođe zahvaljujem i svojoj porodici - navela je Cvijanovićeva, kojoj je nagradu uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, dobitnik nagrade "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja" za 2017. godinu.
Cvijanovićeva je istakla da se ovim priznanjem na neki način ublažava i nepravda koju je često osjećala kao javna ličnost.
- Nismo mi svi tako kameni kako to nekad izgleda. Volim Republiku Srpsku i vjerujem da svi možemo raditi dobar posao za nju i njenu budućnost - rekla je Cvijanovićeva.

5 comments:

  1. A koliko su penzije porasle u Kanadi u zadnje dvije godine? Pa onda pitaj imali ista suvislo...

    ReplyDelete
  2. Vjeko, druze moj, kako si? Na tvoju srecu, ti si mnogo mladji, pa ces se do penzije jos podosta naraditi! Pitanje ti je za peticu, jer su u Kanadi penzije porasle, u procentima, manje nego u Republici Srpskoj, ako licnost godine u RS govori istinu, u sta sumnjam, jer znam kolika je moja RS penzija bila prije dvije godine i kolika je sada. Razlika u procentu je 7%. Ima tu jos jedna mala kvaka: 20% od 100 je 20, a 5% od 1000 je 50.

    ReplyDelete
  3. Zaboravih staviti smajlice na kraju. :):)

    ReplyDelete
  4. ili sto bi vi ribari rekli 'fishing'

    ReplyDelete
  5. Ima li gdja Predsjednica nekog medju savjetnicima da je nauci procentnom racunu?

    ReplyDelete