Tuesday, December 25, 2018

Dogadjanje policije u Banjaluci!

U Banjaluci se ponovo dogodila policija!


Sjecam se dogadjanja privatne policije SOS (Srpskih odbramdbenih snaga),  Karadjiceve nacionalisticke stranke SDS, i njihove okupacije Banjaluke tokom zadnjeg rata. Bio je to pocetak strahovlade, bezvlasca i bescasca u nasem gradu ciji krajnji rezultat je protjerivanje desetina hiljada njenih stanovnika, onih sa "pogresnim" imenom i prezimenom, ali i onih koji su se drznuli da se, na bilo koji nacin, susprotstave.

Danasnja policija RS, zvanicno, nije privatna. Ona je zvanicna policija Republike Srpske, entiteta drzave BiH, ali je u praksi, po organizaciji,  strukturi i komandnoj hijerarhiji policija SNSD, stranke koja je sa puta socijaldemokratije skrenula na put nacionalizma, kriminala i diktature najgore vrste. Danasnja policija RS ne stiti gradjane od kriminala, kriminalaca i ubojica, ne provodi zakone i ne stiti ustavni poredak. Ona ,bez pogovora, stiti i izvrsava naredjenja samog vrha stranke na vlasti.



Danas su u Banjaluci  i vrh SNSD-a i njena policija pokazali da njih ni ne interesuje da istraze mnoga ubistva koja su se desila u Banjaluci u zadnjih desetak godina, pa ni ubistvao studenta Davida Dragicevica. Ovo ubistvo je pokrenulo mirni gradjanski protest koji traje vec skoro godinu dana. Policija dobro shvata svoj zadatak, a to je da fingiranim dokazima pokaze da je ubijeni student David Dragicevic kriminalac i narkoman i da je on sam, bez icije pomoci, pao i ubio se. Izvrsavajuci naredjenja vrha stranke i krupnog kriminala sa kojim je u bliskoj vezi, policija nevjesto sakriva i unistava dokaze odugovlaceci istragu nadajuci se da ce se otac ubijenog i oni koji ga podrzavaju umoriti i prestati sa protestima. Plan im se ne ostvaruje, evo vec skoro godinu dana, i nakon sto vladajuca stranka ubjedljivo pobjedjuje na izborima i jos vise ucvrscuje svoju apsolutnu vlast, policija izlazi na ulicu i obracunava se sa gradjanjima i njihovim protestom.

"Nasa" Banjaluka i "njena" policija, izvrsavajuci bez pogovora diktate sa vrha, su se jos jednom osramotili.

Da li ce im istorija, da li ce im neke nove generacije koje dolaze zaboraviti i oprostiti ili ce im na ovaj nacin pokazati koliko ih postuju:


Kako je to  izgledalo juce, na dan najveceg katolickog praznika Bozica, u "nasoj" Banjaluci ovjekovjeceno je na fotografijama koje sam prikupio na internetu.












No comments:

Post a Comment