Tuesday, January 22, 2019

Igor Crnadak na fejzbuku:"...tim povodom, gradonacelnicima uruceni diplomatski pasosi..."

Susret sa gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulahom Skakom i Nenadom Vukovićem povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).
Na našu inicijativu gradonačelnici su se uključili u humanitarno-sportsko-diplomatsku akciju podrške porodici sestara Gajić u borbi za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti. Tim povodom, gradonačelnicima Skaki i Vukoviću će biti uručeni diplomatski pasoši.
**********************************

Zna se tacno koje privilegije donose diplomatski pasosi. Samo neke od njih su to da nosioci ovih pasosa ne cekaju na redovima na granicnim prelazima, aerodromima... ne pregleda im se prtljaga itd... itd... O svim privilegijama bi trenutni ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak mogao reci mnogo vise od mene, jer on je te privilegije dobro izucio i iskoristio. Znajuci bolje od mene, a i vas, sta te privilegije znace u praksi, on je dvojici gradonacenika, Sarajeva i Istocnog Sarajeva, kao znak zahvalnosti za ucesce u jednoj humanitarnoj akciji dodijelio ove pasose. Kao da su drzavni diplomatski pasosi slika, vaza, medalja, knjiga... ili bilo sta drugo sto se kao znak zahvalnosti  uobicajeno  urucuje. Ne, za njega su diplomatski pasosi roba kao i svaka druga, koja ne podlijeze moralu, zakonima, pravilima, pravilnicima... Po moralu i etici u kojoj i ovaj opozicioni politicar pliva zakoni i pravilnici su tu da bi se tumacili i provodili onako kako to njemu odgovara.

Ucesce i donacija (naravno narodnim parama) na humanitarnoj akciji = diplomatski pasos!!!!

Kako takav politicar misli srusiti korumpiranu vlast? 
Iz ovog primjera vidimo, privilegijama i korupcijom slicnim kojima se i vlast sluzi!

1 comment:

  1. Na Crnadkov FB sam ostavio i slijedeci komentar:"Zalosno je, Igore, sto ti smatras da se donacija i ucesce na dobrotvornoj akciji placa diplomatskim pasosem drzave. Niti su donacije placene novcem onih koje si nagradio niti su diplomatski pasosi roba niti si je ti zaradio! Ponasanje, etika i moral isti kao kod onih koje zelis rusiti! Zalosno i sto to ne shvatas."

    ReplyDelete