Sunday, February 10, 2019

Srna: Gradjani ce Titove dugove placati jos 22 godine!


Sam naslov ove agencijske vijesti prenesene u Nezavisnim novinama podstice me da razmislim, da se sjetim i evo, nesto i napisem.

Prvo, Srna je novinska agencija osnovana tokom rata devedesetih. Koncept i strategiju ove agencije, koliko se sjecam,  osmislili su ljudi okupljeni oko, tada, ministra Ostojica, ovjerenog cetnika, poznatog po tome sto je prije rata na TV Sarajevo svercao sljivu iz Foce. Sama agencija je bila zasnovana na ideji cetnistva. Kakva je ona danas, ja ne znam, ali i na osnovu ove propagandne vijesti mogu zamisliti da se nije daleko odmakla od koncepta utemeljenog devedesetih.


Sta vijest kaze. Gradjani Srbije ce jos 22 godine vracati Titove dugove. Pa onda malo cifara da se potvrdi koliko ce to gradjani Srbije morati vracati godisnje! I nigdje informacije na sta su ti Titovi dugovi potroseni. Sigurno nisu na njegove vile, cigare i viski jer to je zanemarivo u odnosu na puteve, fabrike, stanove, turisticke centre, televizije... i sve ostalo sto se tim novcem izgradilo u Srbiji i ostalim republika bivse Jugoslavije. Otislo je i na fabrike koje su se gradile i radile u drugim republikama, na primjer u Bosni i Hercegovini, a koje su devedesetih, za vrijeme ratnih operacija, demontirane i nepreglednim zeljeznickim konvojima prevezene u Srbiju. Koliko takvih fabrika, i onih koje su izgradjene za vrijeme Tita u Srbiji danas radi. Vrlo malo. Tito je davno umro da bi ga krivili i za to. Ovi novi tajkuni i njihovi politicari se ne spominju u toj vijesti. Oni su svjesno unistavali ili pokrali te fabrike da bi ih budzasto kupovali oni ili njihovi prijatelji. Nema u ovoj agencijskoj vijesti na koju ce se veliki Srbi navuci k'o somovi, ni informacije o upadu Slobodana Milosevica u platni sistem Jugoslavije, pljacku rezervi Jugoslavije, podjeli gotovog novca bez tragova, prenosa novca u strane banke... I sada kad se narod Srbije budi iz sna, najbolje je uprijeti prstom u Tita i skloniti poglede sa njih samih!

Prozirna igra zvana "Drzte lopova!"

Prozirna cetnicka propaganda u koju ce, na zalost, i narod Srbije a i srpski narod Bosne, vecinom povjerovati!

No comments:

Post a Comment