Thursday, June 06, 2019

Druženje bivših košarkaša Borca 2019.

 Amblem Košarkaskog kluba Borac Banja Luka - najstarijeg košarkaskog kluba u Bosni i Hercegovini

Hajmo jednu grupnu! 
Prošle godine je susret veterana KK Borca pratilo više informativnih kuća. I desilo se da smo u tom metežu lani zaboravili napraviti grupnu fotografiju. Ovog puta grupna je napravljena prije večere (i pića) za svaki slucaj!. Na slici (s lijeva - stoje): Doka, Griška, Kljaja, Buli (žensko pojačanje), Đoko Mikeš, Bato, Blaž, Lazo, Kikan, Kop, Bojer, Vladek, Roda, Ćiša, Dino, Bleki, Davor, Majstor, Taužan, Kašo. Sjede (s lijeva): Cober, Borko, Čanak, Gale, Majk, Gele, Palada, Željo, Pucko i "najdesniji" stoji Brane Kosić. Fotografija nije najjasnija pa sam mozda nekoga preskočio. Čeka se grupna fotografija sa kapitenovog foto-aparata, tehnoloskog čuda prošlog stoljeća, koga novi, pametni foto-aparati i laptopi ne prepoznaju.

Novi susret nakon godinu dana: Željo, Tašo, Kop...

 ...Kašo i Blaž...

 ... Ćiša (sjedi) a Kljaja i Roda odmjeravaju ciji autfit, a posebno sako je bolji. Iako Kljaja ima maramicu u boji carapa, nije pobijedio u modnom odmjeravanju sa Rodom!

Pucko: "Vrati mi ruku, Davore!" 

Gale sa "mladjom gardom" Blekijem i Dinom 

 Kapiten Angel, covjek zasluzan za ove susrete kosarkaskih veterana, pozdravlja prisutne biranim rijecima. Profesora Lazu Roljića kao da je izbor malo uspavao ili je to zapravo izraz lica zadovoljnog covjeka kome godi ono sto slusa.

Koki (Blaž) je pozdravio skup i osvježio sjećanja na velikane jugoslovenske kosarke Bošu Tanjevića i Radivoja Koraća-Žućka.

 Doka, Cober i Griška sa pažnjom i zadovoljstvom slušaju uvodno izlaganje kapitena Angela, ali  Kokija (Blaža) . 

 Muhamed Ibrahimbegovic - Palada, utemelitelj banjalučke košarkaške sudijeske organizacije, je bio počasni gost veceri. U svojoj 90-toj godini djelovao je i mlado i svježe. Pivo je zamijenio čajem od kamilice pa je konobaru trebalo dodatno objašnjenje šta on to zapravo poručuje. Uz njega Bleki, Čanak i ledjima okrenut Željo.

 Palada je bio u centru paznje. Nije stigao svima podijeliti po autogram, ali se zato slikao sa svima!
Ovdje je sa Bojerom i Davorom...

 ...sa Kopom i Željom.

 ...pa sa Đokom, Kopom, Angelom, koji će to ovjekovječiti na svom foto-aparatu!

 Bato Jelić je bio posebno raspoložen. Poslije odredjenog vremena ruka ga je zabolila jer neki od naših drugova jos uvijek imaju jak stisak šake od koga kosti krckaju...

Kopi se prikljucio ekipi mladjih, Majstoru, Dini i Taši

 Kikan, Kljaja, Majk i Blaž. Kikanova šala Blaža nije nasmijala a Kljaji nije dovoljno sto pozira. On nastavlja priču sa publikom. 

Kapiten jos nije završio govor. Batina Mirjana sa posebnom pažnjom jos uvijek sluša kapitena! Lazo je yavirio u list i  vidio da se Gele približava kraju govora i to ga je potpuno smirilo. Dvojica veterana banjalučkog Borca i banjalučke košarke se odlično drze: Brane i Pucko!

Rijetki ozbiljni trenuci na susretu. Pažljivo slušanje pozdravnog govora. Okrenuti ledjima: Gale, Majk, Kikan. Lijevo: Blaž, Kop, Vladek, Bojer, Bato. U pozadini: Doka, Ćiša, Kljaja, Borko.

 Kao i prosle godine, susretu su se prikljucile bivše košarkašice Mladog Krajišnika Lena i Buli. Pri ruci im se nasao Kljaja da im svojim dosjetkama, kao i zelenom maramicom u džepiću sakoa ali i čarapama  iste boje, veče ucini nezaboravnim!

No comments:

Post a Comment