Thursday, July 18, 2019

Blaz Kotarac se oporavlja


U subou se Blaz Kotarac - za vas koji to ne znate, kosarkas Borca, OKK Beograda, nekada jedan od najboljih strelaca jugoslavenske kosarkske lige, nasao u neprilici. Vracajuci se u Beograd sa odnora podno Dinare, gdje obicno provodi jedan od ljetnih mjeseci, negdje oko Mlinista je osjetio da se fizikcki osjeca sve slabije. Bio je dovoljno svjestan da iz autobusa nazove svog prijatelja Sretena koji zivi tu u blizini. Sreten ga, uz pomoc saputnika u autobusu, prebaci u svoj auto i odveze do UKC u Banjaluku. Blaz je tada bio u veoma losem stanju. Jedva se kretao, dezorijentisan, mislio je da je dozivio mozdani udar...
Cim su culi da je Blaz u bolnici Roki i Sopen su pokusali da ga posjete u banjaluckoj bolnici ali je tada bio na intenzivnoj njezi gdje posjete nisu dozvoljene. Ljekari nisu mnogo objasnjavali.
Sutradan je prebacen na interno jer je ustanovljeno da ima unutrasnje krvarenje.

Vijest o stanju naseg druga nerado smo sirili dalje nadajuci da ce mu uskoro biti bolje.
I naravno, cim su u banjaluckoj bolnici ustanovili da mu je, prije otprilike dvije nedjelje pukao cir, sve je bilo lakse jer je ukljucena terapija koja mu je pomogla.
I evo ga danas, Blaz u svom elementu.
Pored njega supruga Milanka. Blaz se sjeca  detalja iz proslosti, sjeca se ljudi, dogadjaja, radostan sto ga drugovi posjecuju. Razmislja kad i kako kuci u Beograd!

Za vas koji ste culi vijest o Blazovom losem stanju, koji ste se, kao i mi, zabrinuli za njega, Blaz vas pozdravlja i salje vam mahanje, ovog puta desnicom jer je kroz ljevicu primao infuziju!

1 comment:

  1. Котарац је у младости био одличан кошаркаш.Уопште, реч је о човеку за сваки пример и поштовање.

    ReplyDelete