Wednesday, July 27, 2011

BOCO: KOPNU LAĐU‏

Promocija na Trsatskoj tvrdjavi

 Da bi promovisao svoj prvenac , zbirku poezije "Ja kao Ja", Aron Baretić- pjesnik i dugogodišnji kapetan na velikim brodovima, usidrio je lađu na nekoliko dana u Riječkoj luci. Čovjek koji živi poeziju, pozvao je prijatelje sa svih strana, da bi na Trsatskoj tvrđavi organizovao promociju ove originalne zbirke.
Potomak starih Bakarskih kapetana, u duhu tradicije dobrih domaćina , široka srca je dočekao svoje goste i pružio svima gostoprimstvo. Ponosan što sam prijatelj sa Aronom i njegovom poridcom, nakon dugog vremena , digao sam sidro i uputio se na Rijeku da prisustvujem događaju za koga znam da puno znači mom domaćinu. Promocija prve knjige u životu pjesnika je ne zaboravan trenutak.

Nekoliko fotografija, koje šaljem "Parkiću" , dočaraće samo dio atmosfere koja se dešavala u dva dana mog boravka na Kvarneru.
Zahvaljujući susretljivosti mojih domaćina i pjesnika iz primorja i Istre, Katici Felštinski i Zlatku Martinku, obišao sam Rijeku, Opatiju i Crikvenicu. Družio sam se sa divnim ljudima i uz poeziju i vino proveo nezaboravne trenutke. Baretićima želim mirno more i uspjehe u životu, a šetačima po "Parkiću" prenosim mali dio atmosfere i morskog ugođaja.


Krleza , Anes i Boco u Opatiji


Opatija o poete

Anes, Aron, Boco - Crikvenica

Rijeka - panorama

4 comments:

  1. Hvala Boco :)

    Lijepi pozdrav parkiću i ekipi :)

    Aron

    ReplyDelete
  2. HVALA BOCO....NAMA JE DRAGO DA VAS IMAMO ZA PRIJATELJA :))

    ReplyDelete
  3. Lijepa zahvalnica Boco

    Anes

    ReplyDelete
  4. Boco, da li sve ovo znači da si sada u Banjaluci?

    ReplyDelete