Saturday, September 06, 2014

Svetislav Basara: Kim Prekardašijan

Onima kojima  su slova presitna i ne mogu citati - ostaju bar slike.
*********************************


Po prirodi posla, a katkad i u dokolici, muvam se po veb-portalima, a to su, cenjeni publikume, mesta na kojima nema koga i čega nema. Razumećete da me zbog poodmaklosti godina u tom vavilonskom galimatijasu ponajmanje zanima estrada, jet-set i slične ličnosti i teme, ama - interesovao se ili ne - čovek naleće na imena i slike raznoraznih individualnosti.
Tako i moja malenkost svaki čas fasuje susret sa globalnom i svudaprisutnom Kim Kardašijan. Kim smršala, Kim se ugojila. Kim se spanđala, Kim se raspanđala. Kim otišla tamo, Kim se vratila odonud! Kim obukla ovo, Kim skinula ono! Osim toga, slično našim kardašijankama, Kim nije s raskida da- bilo slučajno bilo namerno - pokaže čas guzu, čas međunožje.
Kim, kao pojavnost, uopšte ne izgleda loše, ali, da kažemo, nije baš ni da padneš na dupe. Sedi pola sata u bašti Kolarca i zevaj, pa ćeš videti najmanje sto devojka lepših, stasitijih, a verovatno i školovanijih i, uopšte, otresitijih od Kardašijanove, koje uprkos svemu tome ni u snu, a kamoli na javi, ne zarađuju 5,423 miliona dolara koliko - ako je verovati Vikipediji - Kim svake godine inkasira.

Počelo je, da izvinite, da me kopka - u čemu je tajna Kim Kardašijan - pa sam, da bih se blagoobavestio, konsultovao gorepomenutu Vikipediju i iz Vikipedije doznao da je interesovanje za Kardašijanovu počelo kada se na internetu pojavio snimak seksa u kome se pojavljuje ona i njen bivši dečko, nekakav reper, nije od važnosti za priču. Dobro, de, još je Luj Ferdinand Selin napisao da je za sirotinju “guzica mali, ali zlatan rudnik”, ama nešto tu ne štima. Kim nikada nije bila sirotinja. Bar ne puka. Osim toga, mnogo stvari se promenilo od Selinovih vremena, pa je sirotinjski rudnik, da kažemo, presušio zbog preterane eksploatacije. Mora da tu ima još nešto, jer da nema, da je samo video seks u pitanju, u Srbiji bi bilo na hiljade dolarskih milionerki.

I, fakat, ima još toga. Bila Kim u nekom rijalitiju! Igrala Kim u nekoj seriji! Lansirala Kim svoj parfem. Da li je to dovoljno? Je li to razlog da se Kim ne skida sa world wide weba i da u medijski zasenak baca čak i moćnike ovog sveta. Izgleda da jeste! Ne, međutim, zahvaljujući Kardašijankinim talentima i dražima, nego zahvaljujući tome što u globalnom pučanstvu ima nešto što ga vuče ka kardašijanstvu. Ogromna praznina koja zjapi u ovom posustalom svetu nečim se, izgleda, mora popuniti, a ima li za to boljeg materijala od još veće praznine. I ima li boljeg načina da se zabašuri sveopšta beznačajnost od idealizacije i propagande beznačajnosti. Nije sve ipak tako crno. Rogonja će definitivno doći po svoje tek kada na Kardašijankin presto - da ne pomenem nepristojnije mesto - zasedne neka od dama koje trenutno ordiniraju u Picinom parku.

(e_Novine)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...