Wednesday, February 23, 2022

Iskljucenje Zvereva sa Mexico Open-a!


Treceplasirani teniser na svjetskoj rang listi Aleksander Zverev iskljucen sa Mexico Open turnira!

Njemacki teniser, ruskog porijekla, je iskljucen jer se tokom meca ponasao nesportski i jer je nakon meca u dublu slomio reket udarajuci stolicu sudije, vikao na sudiju - bio potpuno van kontrole. 

Vijest je da je,  teniser koji organizatorima turnira donosi najvece prihode od reklama iskljucen sa turnira zbog nedolicnog ponasanja!

Vijest je i to da niko nije pokusavao da ga zadrzi na turniru, da mu oprosti zbog dolara koji ce se izgubiti. Tretiran je onako kako treba, ravopravno sa svim drugim ucesnicima turnira. 

A ni on sam nije trazio da mu se progleda kroz prste i da bude tretiran privilegovano. Nije navodio svoje navijace na zakljucak da su ga rigorozno kaznili zato sto je Rus, Njemac, plavokos ili ama sta drugo, kako bi to neki, nama znani, radili! Cak je priznao da je veoma pogrijesio, rekao da je njegovo ponasanje bilo neprihvatljivo, da ne postoji opravdanje za takvo ponasanje i da je razocarao i samog sebe. Izvinuo se organizatorima, sudiji, publici, sportu koji voli - i javno i privatno!

Za mene je to sport! Pogrijesis u afektu - ohladis, shvatis, izvines se i prihvatis posljedice! 

I zivot ide dalje! Ne trazis za sebe ni opravdanje ni  privilegiju zato sto si najbolji ili blizu najboljeg!

Zverev je, i pored toga sto se u jednom momentu slabosti ponasao neprihvatljivo, dobio jos jednog navijaca, kao sto je onaj drugi, koji mi se sam namece dok citam ovu vijest, nedavno izgubio jednog navijaca - ili malo vise njih! Razliciti smo! Nekima slava udari u glavu i pomisle da su bozanstva. Neki drugi, i pored slave, ostanu cvrsto na zemlji i prihvate da su i dalje, nista drugo do ljudi - smrtnici koji i grijese - ali se znaju i izvinuti!

Ako razumijete sta hocu da kazem! 

1 comment:

  1. Ne bas, a pogotovo ovo sto planiras da pises:):):)

    ReplyDelete