Sunday, March 14, 2021

Peto Zoom druzenje kosarkasa Borca

 


Pogledajte, molim vas, jos jednom ovu sliku! Zar ne vidite jedanaest nasmijanih djecaka. A brat, bratu - 800 godina! Ali, kad se sastanemo, pa makar i ovako - na daljinu i uz pomoc interneta, osmijeh ne silazi sa lica!

Uvijek se nadje neko ko ce ubaciti, podbaciti dobaciti neku salu...Ponekad neku koju samo mi izmedju sebe razumijemo.

Kazu, smijeh je lijek! Ako je to tacno - a jeste, danas smo se nas jedanaest, pojacani Batinom i nasom Mikicom lijecili! Na ovoj slici nam se Mikica nesto ne vidi, jer je Bato dzentlmenski izgurao iz kadra, ali zato cu na kraju dodati bar jos jednu sliku, da znate da je s nama bila i pedstavnica zenske kosarkaske ekipe Borca. Reci cu sada nesto i o toj ekipi. Sve ljepotica do ljepotice! Znam da su se tada gradski momci, nesto stariji od mene, inace zaljubljeni u fudbal, rukomet...naprasno poceli inteesovati za kosarku. Neke veze, tada zapoceti jos uvijek traju.  Mikica i Bato, Tijana i Davor, Jordanka i Ragib... Ako sam nekoga zaboravio, a znam da jesam, oprostite mi. Danas sam pod uticajem lijeka - smijeha!

Nadam se da su pod uticajem tog lijeka svi koji su bili prisutni: Djoko Kaludjerovic - Sopen, Predrag Canak - Canak, Zeljko Sejdinovic - Zeljo, Tihomir Divjak - Kikan, Angel Trajkovski - Gele, Blaz Kotarac - Koki, Lazo Roljic - Lazija, Branislav Majkic - Majk, Sait Mustajbasic, Mikica i Bato Jelic i Drago Kopanja - Kopi!

Nezvanicna tema naseg danasnjeg Zoom sastanka bila je - necete pogoditi: Gospodja Korona! 

I njena zestoka protivnica u koju polazemo sve nase nade - vakcina!

Svi smo do u detalja upoznati sa gdjom Modernom. Ni gdjica Zeneka nam nije strana. Umjesao se tu i gosp. Pfizer.

Raspitujemo se ko je primio prvu, ko drugu. Ko je sretnik sa obje. Ima i nas nesretnih i nevinih koji jos ni jednu nismo primili i necemo zadugo. Uglavnom, to smo mi mladji i iz  dobro organizovanih zemlja kakva je Bosna, Hrvatska i Kanada! Ima za nas vremena - kad narastemo primicemo i vakcinu!

I nas slijedeci susret zavisi od toga  kako ce to ici sa vakcinama. Da li krajem maja u Banja Luci ili ponovo preko Zoom-a? Nismo veliki optimisti. Lazo nam prenosi da je situacija sa Koronom u Banjaluci ovih dana veoma losa. Koki, Jelici i Kikan potvrdjuju da u Srbiji vakcinacija ide dobro ali i druzenja i partijanja velikog broja ljudi koje ponistavaju njene efekte. U pitanju je disciplina, bolje reci nedisciplina.

Ali, necemo danas negativno! 

Lijek - smijeh jos drzi i zato preporucamao svima - sastajte se sto cesce, makar i ovako kao mi, na daljinu! Zoom je besplatan!

A sada jedna slika i sa Mikicom! Sad vidim da je ona svojim osmijehom ucinila ova slika mnogo ljepsom od one gore. Ali necu nista mijenjati! Ko radi taj i grijesi!



No comments:

Post a Comment