Wednesday, February 08, 2012

Đoković najbolji sportista svijeta

Novak i Jelena
Zasluzeno i ocekivano, Novak Djokovic je proglasen za najboljeg sportistu svijeta u 2011. godini.
Poslije niza Djokovicevih uspijeha u prosloj godini, ziriju u veoma respektibilnom sastavu, nije bilo tesko odabrati najboljeg.
Djokovic je izabran za sportistu 2011. godine svijeta u konkurenciji sa sportskim velicinama kakav je atleticar Jusein Bolt, NBA kosarkas Dirk Novicki, fudbaler Lionel Mesi, vozac formule 1 Sebastijan Fetel, biciklista Kedel Evans....
Ako me sjecanje sluzi, to je uspijeh kakav do sada nije zabiljezio ni jedan sportista sa Balkana.
Jedno je biti prvi u svojoj sportskoj disciplini, ali biti proglasen najboljim sportistom svijeta je uspijeh vrijedan iskrenih cestitki,  respekta i priznanja.
Za sportistkinju godine je proglašena kenijska atletičarka Vivijan Čeriot, a za sportsku ličnost godine surfer Keli Slejter. Dvojica igrača golfa iz Severne Irske su dobili nagrade za povratak godine (Deren Klark), odnosno za proboj godine (Rori Mekilroj). Južnoafrikanac Oskar Pistorius dobio je nagradu za najboljeg sportistu sa invaliditetom.
Za najbolji tim godine je opravdano proglašen fudbalski gigant Barselona, a nagrada za životno dostignuće je pripala Bobiju Čarltonu. Takođe, nagradu za dobrobit sporta dobija brazilski fudbaler Rai.

1 comment: