Friday, February 24, 2012

Slika Ante Zorica

Mladene,
vidim da je Caja postavio sliku cika Ante na svoj blog. Mogu li je kopirati i postaviti medju slike u Parkicu. Caja i ja to ponekad radimo tako da njega ne moram pitati.

**********************

Ante Zoric, pedesetih
Vjerovatno nisam u trendu pa vecinu slika zelim sacuvati za obitelj i bez javnog pojavljivanja. Ali posto je Stari vec odavno otputovao slobodno objavi. Ne znam tko ga se sjetio kod Caje, ali dobro je da je tako. Ipak, posto taj fotos i nije nekakav (bio je on mnogo zgodniji - na sina) mozda je bolji ovaj koji ti saljem. On ponesto govori i o onim vremenima u Domu kulture prije muzikanata koji su nas zabavljali. To je ustvari bila prva postava za plesnjake, puno prije Ciska, Caje i Meteora sa Starim na trubi, Franjom Petrusicem - klavijature, Haskom-bubnjevi, Momom Ristanovicem-saksafon, Irfanom - gitara, Nandi Kulier -klarinet, basa se ne sjecam...

Tekst skroji kako mislis da je najbolje. Vise kao sjecanje ne samo na ljude kojih vise nema nego i kao sjecanje na neka vremena za koja po inerciji mislimo da su bila bolja, romanticnija i veselija...cak i kada to nije istina. Kome treba istina?

I jos jedna ideja. Fotosi inace izazivaju reakcije. Ti to i radis, ali mozda ne bi bili lose da se iza svakog starog (moze i novijeg) fotosa isprica kratka prica bez puno gramatike i zapetljancija u izricaju (!?). Svi se mi vrlo dobro sjecamo tih minuta kada je stari fotos nastao.

Mladen Z.
 
*************
 
Poslusah Mladena. Kao krojac: rez ovdje, rez tamo, zalijepi ovdje  - tamo...
 
O ideji sa slikama sam razmisljao i ranije. Mozda zapravo ukinem rubriku slika i prebacim objavljevanje slika na prvu stranicu sa kracim tekstom. Nije samo do mene. I do vas je!

1 comment:

  1. (Vjerni citalac koji se potpisuje sa Safet poslao je jos jedan provokativni komentar. Nista posebno. U njegovom stilu.)
    Safete ili kako ti je vec ime, ohladi i mani nas se!

    ReplyDelete