Friday, November 26, 2010

Treci svjetski rat pocinje danas - Baba Vanga

"Džinovska eksplozija koja će se za tri godine dogoditi na Suncu paralisaće čovečanstvo, pošto će svi elektronski uređaji na planeti prestati da funkcionišu..."

Vidovnjaci, nostradamusi, cudotvorni iscjelitelji i kako li se sve ne zovu, odavno mi vec idu na zivce. Koliko sam samo puta cuo, citao i gledao bajke o tim ljudima! Koliko su me puta ubjedjivali da tu ima nesto i da im treba vjerovati!  Slazem se da tu stvarno ima nesto: ljudski strah, glupost i zatucanost. I s druge strane, snalazljivost i masta da se taj strah i sve ostalo sto ide uz njega, podrze, potkrijepe i iskoriste.
U ljudskoj je prirodi da se boji i da vjeruje u cuda. Realnost je ponekada, zapravo cesto, veoma okrutna, i lakse je od nje pobjeci, sakriti se iza neobjasnjivog cuda nego se suociti sa stvarnoscu.
Da neko ne pomisli da ja ne vjerujem ni u sta. Gluvo bilo! Vjerujem u nauku i u Darwina. Da, vjerujem i u travare, postene sakupljace bilja, u njihove cajeve, kreme... Znam, isto tako da nauka jos uvijek nije uspjela objasniti sve pojave u prirodi. Jer, objasniti sve, a uz to i dokazati svoje teorije, nije lako. Zato i postoje neobjasnjene pojave. Tu se sada ubacuju oni koje te pojave proglase cudom i koristeci ljudski strah i neznanje  izvlace korist za sebe. Na tom principu rade razni iscjelitelji kojih je, gle cuda, i pored tehnoloskog razvoja, sve vise.
I ne kazem ja da, ne daj boze, ako zatreba necu ici nekome od koga mogu ocekivati pomoc, ili bar nadu, kao sto je to radio i moj pokojni prijatelj Zlaja. Kad ga je bolest vec savladala, isao je u Bramton kraj Toronta kod nekog iscjelitelja Indijca. Nakon posjete Indijcu mi je ispricao kako ga je Indijac pola sata mirisao po cijelom tijelu. Nakon toga dao dijagnozu i ponudio lijek. Cijena: mirisanje $50, lijek $50. Rezultat: vec sedam godina nosim cvijece mom Zlaji na grob. Indijac i dalje zivi od svoje privatne prakse mirisanja.

 Evo, danas dobih tekst o Babi Vangi uz kratki komentar: "Pa ti sad vidi..." .
 Znam ja da moj dobri Zeljo, koji ga je poslao, ne vjeruje u to, ali nudi da procitamo, zabavimo se a mozda i zamislimo...
Jer Baba je Vanga, iako umrla prije 16 godina, predvidjela nesto sto ce se desiti ovih dana. Ma sta ovih dana, danas, ovih sati! Najbolje je da procitate:


"Baba Vanga prorekla: Sjeverna i Južna Koreja počinju Treći svjetski rat

Razmjena vatre između Sjeverne i Južne Koreje aktuelizirala je priču o najavi Trećeg svjetskog rata kojeg je za ovaj mjesec predvidjela Vangelia Gušterova - Baba Vanga.
Bugarska proročica najavila je kako će 2010. godine novi svjetski rat početi u novembru i da će trajati do oktobra 2014. godine. U svom proročanstvu kaže kako će to početi kao običan rat, ali da će biti upotrebljeno prvo nuklearno, a zatim i hemijsko oružje, navode bh. mediji.
Poznato je da Sjeverna Koreja posjeduje i nuklearno i hemijsko naoružanje, ali i velike sile koje podržavaju obje Koreje imaju sve što je potrebno da našu planetu sravne sa zemljom."

Koliko puta smo vec bili bombardovani skorim pocetkom Treceg svjetskog rata, svetskim kataklizmama raznih vrsta, predvidjenih precizno u dan ili sat. I svi ti dani i sati prodjose, a kataklizme se ne desise. Zemlja i dalje postoji a na njoj ljudi,  zivotinje, biljke...
Prije neki dan mi moja dobra prijateljica, zena realna i normalna, prica kako je otisla kod jednog iscjelitelja zbog zdravstvenih problema koji je muce vec godinama. Do sada, nikakvi doktori joj nisu pomogli. Iscjelitelj jeste! I ona se cudi, ne zna kako da to objasni. Nakon dvije posjete kod iscjelitelja,  dobro se osjeca. Dok je slusam razmisljam kako da reagujem. Da kazem kako ja u to ne vjerujem, i da ce se problemi kasnije sigurno vratiti, bilo bi glupo. Slusam i cutim. Pogledom cak i odobravam. Najvaznije je da se ona dobro osjeca. Zasto bih joj ja kvario taj osjecaj. Uz to, iscjelitelj je, kako ona spomenu, zgodan...

Vjerovatno ce biti i onih koji se nece sloziti sa mnom, ali ja ne mogu drugacije. Evo, ne vjerujem da treci svjetski, nuklearni, unistavajuci rat upravo pocinje. Ne vjerujem u katakliznu predvidjenu za 2013.! Ne vjerujem ni Indijcu, ni zgodnom iscjelitelju! Ne vjerujem...
Vi koji vjerujete, pocnite kopati atomsko skloniste, sto prije, jer ce vam uskoro sigurno trebati!

P.S. Ako vas jednog dana, u panici zamolim da me primite i spasite, budite milosrdni i nemojte me odbiti. Obecavam da cu, dok budemo sjedili u tom sklonistu, slusati sve vase price.  Slusacu i cutacu. Cak cu i pogledom odobravati. Zasto bih ja vama kvario vas osjecaj!

3 comments:

  1. Ova je danasnja tema vrlo interesantna.
    Sto se tice proroka, ne vjerujem im, ali kad bi mi neki od njih zelio proreci buducnost, ne bih pristala. Strah? Ne vjerujem im, a plasim se? Ima li tu logike?
    Nema previse, a tko kaze da strah u nama mozemo razumom iskorijeniti. Mozemo samo umanjiti, ali on neprekidno cuci negdje u nama i kad ga se najmanje nadamo – eto ga! Taman povjerovali da smo presli na visi nivo naseg razvoja, a on je tu da nas podsjeti da svjesno i podsvjesno idu ruku pod ruku.
    Isto vrijedi i za druge emocije.

    A sto reci o iscjeljiteljima?
    Imala sam dobro iskustvo s jednim bioenergeticarem. Postavio mi je tocnu dijagnozu. Isto tako i nekolicini mojih prijatelja. Iscjeljitelji mogu pomoci, ako nisu sarlatani, samo kad teska bolest ulazi u zavrsnu fazu, i oni i lijecnici su nemocni. Zasto ocekivati od njih nemoguce?
    Vazno je ako im vjerujemo, jer samo to vjerovanje pomaze u lijecenju. Efekt placeba je davno dokazan.

    Pa ako razmislimo, “vjera” nije nastala ni iz cega, vec iz snazne potrebe covjekove da se zastiti, jer mnogo toga nije razumio, a ne razumije ni danas.
    Svatko izabire svoj nacin borbe s bolestima, strahovima, nekontroliranim emocijama.

    ReplyDelete
  2. Kako stvari stoje, između dvije Koreje tj. dva entiteta jedne stare Koreje, sve je podijeljeno osim jednog otoka (Jeonpjeongu). Između tih entiteta nema puno priče, jer ovi govore južnokorejskim, a oni sjevernokorejskim jezikom. O Otoku je riječ pa ne možeš postaviti balvane i onda se poruke logično šalju granatama. Problemi. Sredilo bi se to već nekako, ali čujemo da u japansko more uplovljava američki nosač aviona sa posadom koja je brojnija od stanovnika Otoka. Ako je vjerovati ovdašnjem iskustvu, brod će uplovljavati i isplovljavati nekoliko puta, a onda će im Ameri uz prisilno potpisan mir ponuditi spasonosno rješenje: podjela Otoka na dva entiteta.
    Šta će reći Kina to zna samo pokojna Vanga. Ne treba Vangu podcjenjivati, ona je bila nepismena ali je u Zemunu učila svirati klavir.

    ReplyDelete
  3. Dragi blogeri, dragi prijatelji,
    svakako otidjite na ove linkove i dobro proucite.
    Mnogima je pomoglo, pa ako ova informacija pomogne vama, vasim prijateljima, poznanicima, susjedima da se povrati izgubljeno zdravlje, bit cu sretna.
    Obavezno odslusajte 20minutni film.
    Moja prijateljica s posla je bila, imala je kancer dojke, rezultati su vrlo dobri.
    Sretno!

    http://www.bioterapija.org/
    http://www.domanciczdenko.eu/hr

    ReplyDelete