Tuesday, January 15, 2013

Karta Evrope 2035.g.po ruskim ekspertima

Kako javlja SRNA na pravoslavnu Novu godinu, a Nezavisne brze - bolje objavljuju, ovako su ruski eksperti pricijenili promjene u Evropi u narednih dvadesetak godina. Rekao bih, "Sto je babi milo , to joj se i snilo." 
Ne kazem da se  nece desiti  tako kako predvidjaju  ili nekako slicno. 
Nemam ja  niti podataka niti maste za takva predvidjanja. 
Jedino sto znam da se  sve to ne moze desiti dogovorom i mirom.
 Da li je narodima Evrope do rata?
Da li je ekspertima to jasno?  
Da li eksperti znaju i priblizan broj zrtava?  

*******************************

Ruski eksperti: Do 2035. BiH će biti podijeljena između Hrvatske i Srbije


Ruski eksperti: Do 2035. BiH će biti podijeljena između Hrvatske i Srbije
SRNA - 14.01.2013 11:51
BEOGRAD - Ruski eksperti su, na osnovu dokumenata američke Centralne obavještajne agencije, ruske obavještajne službe i još nekoliko izvora, načinili kartu Evrope 2035. godine, prema kojoj će nestati BiH i Bjelorusija, dok će biti formirana velika Albanija.
Na osnovu analiza ekspertskih grupa, na čijem čelu se nalaze Zbignjev Bžežinski i Samjuel Hantington, ruski stručnjaci su ocijenili da će BiH podijeliti Srbija i Hrvatska, dok sa jačanjem islamskog faktora, posebno u Francuskoj, postoji mogućnost da se u Evropi pojavi lobi za ukidanje državnosti BiH.
"Teritorija BiH može biti podijeljena između Srbije i Hrvatske, što je slučaj kada Beograd i Zagreb, ipak, mogu da nađu zajednički jezik", ocjenjuju ruski stručnjaci.
Kao kompromis za Tursku, doći će do političkog ujedinjenja Albanije, koja osim pripajanja Kosova može da dobije i zapadne dijelove Makedonije, što je više nego vjerovatno, ako se uzme u obzir da stanovništvo te zemlje 30 odsto čine Albanci, prenose ruski sajtovi pisanje lista "Ekspres".
Svoje geografske granice može značajno da proširi Mađarska, koja u povoljnoj političkoj konjukturi može da povrati dio rumunske Transilvanije, kao i Sjeverni Banat u Vojvodini u Srbiji.
 Serija velikih teritorijalnih promjena počeće u Britaniji
Za gubitak Transilvanije, Rumunija može da dobije ne samo Moldaviju, bez Pridnjestrovlja, koje će pripasti Rusiji, nego i teritoriju južnog dijela Odeske oblasti.
Bjelorusija će nestati i postaće dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine.
Tužna sudbina, ocjenjuju eksperti, čeka Poljsku, koja može da izgubi etničke njemačke rejone Pomeraniju i Šleziju, a ako se dogovore Moskva i Berlin može da izgubi i svoje sjeveroistočne regione, pri čemu bi Rusija ustupila Nijemcima Kaliljingradsku oblast.
Ukrajina bi mogla od Poljske da uzme dio teritorije Podkarpatske i Ljibljinske oblasti.
Serija velikih teritorijalnih promjena počeće u Britaniji, gdje će Škotska već ove 2013. godine proglasiti nezavisnost na referendumu, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske.
 Na jugu Francuske će nastati islamska država
Ozbiljne promjene slijede u Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, pa će Katalonci i Baski proglasiti nezavisnost od Španije, što će imati posljedice i u susjednoj Francuskoj, gdje će početi "raspad multikulturalizma".
Na jugu Francuske će nastati islamska država, a oblast Loren će se priključiti Njemačkoj.
Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji, dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.
Velike promjene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.
Kao zaključak, ruski eksperti ističu da ne treba ozbiljno shvatati ovakve teritorijalne promjene, do kojih može doći samo ako se podudari veliki broj faktora, u prvom redu socijalno-politička nestabilnost u Evropi.
Međutim, vjerovatnoća da će se 2035. godine politička karta Evrope približiti ovom obrascu, postoji i to treba u najmanju ruku primiti k znanju.

No comments:

Post a Comment