Sunday, April 18, 2021

Opet malo o Koroni, vakcinama, babama i zabama!

To sta se sve desava sa AstraZeneca vakcinom granici sa Hickokovim filmovima. Kad smo vec kod Hickoka, sjeca li se neko njegovih filmova? Svi vi koji se sjecate, dobro ste agazili u godine ili, kako bi to rekli nasi stari, ste - metuzalemi! A vi, koji ga se ne sjecate budite sretni, jer ste ili mladi ili vas memorija napusta, sto je opet, u neku ruku, sreca!

Elem, da ne odlutam od teme, sto je isto tako jedna od osobina metuzalema, i da nastavim o Koroni i vakcinama. Dakle, AstraZeneka vakcina je u cijelom svijetu, hajde da kazem, kontraverzna jer, kazu, izaziva zgrusavanje krvi. Pa je onda, zbog tih slucajeva zgrusavanja, zabrane u nekim zemljama a u nekim drugim je odobre. Pa je onda, opet u nekim zemljama zabrane za starije od 65 godina, pa onda odobre. Pa zabrane za mladje od 55 godina, pa odobre. U nekim je zemljama, kakva je i Amerika gdje je proizvode, ne odobre je uopste, pa je salju drugim zemljama koje su zakasnile sa narudzbama vakcije, kao sto je Kanada. Pa je onda reklamiraju, maltene placaju ljude samo da je prime..

Opasna ili ne - ta je vakcina toliko komromitovana da je ja ne bih preporucio ni Karadzicu ni Mladicu!

A bogami, ni Milosevicu, ni Tudjmanu, ni Aliji! Sjetih se, za njih je svakako vec kasno! Oni su se, lisci stari, na vrijeme spasili posasti korone!

Pogledajte ovu ilustraciju: U njoj se poredi rizik od zgrusavanja krvi kod AstraZeneke, kontraceptivnih pilula, pusenja ili od same korone! Pa vi sada procitajte brojeve, procente i zakljucite sami - ako niste preveliki metuzalemi ili premladi da zakljucujete. 

Ako ste primijetili da je ilustracija prekrizena, prvo, niste jos metuzalem, a drugo, to je zato sto je neki naucnici ne prihvataju jer kazu da se u ilustraciji mijesanju kruske i jabuke ili babe i zabe, kako bismo mi to rekli. 

Pa sta, i ako se porede kruske i jabuke, sta tu ima lose - i jedno i drugo su isto - vocke. 

Za poredjenje baba i zaba - necu nista reci, da ne navlacim bijes na sebe! 

I bez toga sam vec u neposrednoj opasnosti izliva raznih vrsta bijesa!

No comments:

Post a Comment