Friday, August 20, 2010

"BANJALUKA GRAD ZENA"

Procitao sam ovaj clanak, cim je izisao i nisam ga htio komentarisati. Medjutim dosta vas mi ga je poslalo na e-mail ocekujuci komentar. U prvom citanju, ja ga zapravo nisam ga ni mogao procitati do kraja, jer sam osjetio me ljuti i nervira. Pomislio sam da je predlagac neki novodosli, pa ne shvata sta znaci kad se za Banjaluku kaze " grad zena"; koji ne shvata da kad smo mi to izgovarali da smo to radili s ponosom i postovanjem, jer u tu kategoriju su spadale i nase djevojke, nase sestre, mame, tetke, ujne, prijateljice...
I onda pogledam ime predlagaca. Pa ja njega znam! Dijete odraslo u Banjaluci, u Kaporovoj. Otac mu bio inzinjer u Cajavecu.  Cak sam i radio s njim. E to banjalucko dijete, sada vec odrastao covjek, predlozi ovu glupost koju ne mogu ni da komentarisem vise. Vi procitajte, pa kazite sta mislite.
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/hronikagradova/66018/Banjaluka-grad-zena.html

10 comments:

  1. Ljudskoj gluposti nikad kraja!
    Natasa

    ReplyDelete
  2. ha, ha, ha,
    bas me nasmijalo ono 'pronose slavu grada'...pa, grad je odavno pro--slavljen, na ne moze biti gori nacin.

    Nije zamjeriti ni mladom Salapuri, mozda nije bio tamo kad je 'gorilo'???

    Hormoni nekada prorade i sa zakasnjenjem...
    pozdrav,
    R.

    ReplyDelete
  3. "Ljudskoj gluposti nikad kraja!"
    Natasa

    potpisujem
    bruja

    ReplyDelete
  4. Izvinite gdjo R. a gdje vam se ukazao mladi Salapura? Ja ga ne nadjoj ni u prici, niti je svracao u konobu...
    Pozdrav.

    ReplyDelete
  5. Da ne bude da mi se prividilo, evo copy i paste sa Vaseg linka:

    Banjaluka grad žena
    Datum: 13.08.2010 16:34
    Autor: Nikola Salapura

    pozdrav, R.

    ReplyDelete
  6. OK, OK. Opet se izvinjavam ali mi se ucinilo da je autor ideje "genijalnog projekta" Drasko Mikanovic, a da je Salapura samo novinar koji je vijest prenio.

    ReplyDelete
  7. Ja sakupljam izvinjenja, a vino neka bude crno; Moze malo i meze?
    I ccacckalice, molim lijepo.

    Podijelicemo i sa onima iz druge cafeterije.

    R.

    ReplyDelete
  8. Gdja R. zbog upornosti zasluzila bocun crnog i mezu. Ccccacccccckalice ponijeti od kuce. Ne drzimo. Pristojan dzentlmen i domacin se izvinjava cak i kad je u pravu.

    ReplyDelete
  9. Predraze,

    PS. A ti si u pravu (by the way) autor ‘glupog’ projekta je Drasko Mikanovic (“Ako se realizuje ovaj projekat, čiji je autor Draško Mikanović”) a projekat je tema, a ne Nikola Salapura koji samo kao novinar odradjuje kvotu ‘zutila’ potrebnu novinama/medijima za bolju prodju na danasnjem trzistu.

    Nije PS.

    Kad procitah na/u kafanama diskusije na ovu “zanimljivu” temu rekoh da vidim i ja o cemu se radi. Da ne bih propustio nesto jako “pametno”. Prvo mi pade na pamet da stavim primjedbu na imena (Zora i Nada). Ono sto Zora, nek’ bude Sabaha. Nada moze, na nju ne dam, da je neko dirne… nadu nam. Znam da bi oni koji me znaju i koji me prate odma’ skontali vjeko opet se…, al’ sta cu sa onim drugima.

    Nije problem u budalama. Nijh je uvjek bilo i bice. Problem je sto te budale/glupsoni imaju najvaznije mjesto u medijima i uopste, i sto su njihove gluposti interesantne vecini. Kad sam dosao u Australiju prvo sto sam na TV zapazio je Jerry Springer show. Konto glume, a kad sam saznao da ne glume, zabrin’o se ko to gleda. A gledaju ga ( USA show) skoro 20 godina. Onda primjetih Big Brothers i raznorazne Farme pa se skin’o sa komercijalnih (najgledanijih) kanala. One ozbiljnije (kanale) pomaze drzava. Ne mogu sami opstati. Malobrojna im publika. Jebes ga. Takva vremena dosla. A i drzavi je lakse/jeftinije tako. Financijski pomoci medije za malobrojne, one koje interesuje knjiga, kultura, nauka… A ne Paris Hilton ITD & Co, al’ oni su u vecini gdje god da se okrenes.

    A i kod nas (ono tamo) isto. Fatamo korak sa zapadom. Bar u necemu. To nam je dala ova ‘zapadna’ demokratija. Nasa nam nije bila dobra. Bilo je kod nas nepravedne/nepravicne (ha, i ‘vako znam) cenzure, al’ ova vremena gdje sve nenormalno postaje normalno, bas mi ne leze. Nikako.

    Al’ tako je lakse, vlasti (i ovoj i onoj, i tamo i ‘vamo) zadrzati kontrolu nad masama. Dati im glupu/jeftinu zabavu. Jos od malih nogu (obrazovanje) suzit’ im vidike. Pa im svesti zivot na prezivljavanje. Ono, u se, na se, i podase. Sex, drugs i rock and roll (ni on nije vise sto je bio).

    Hm. Obrazovanje. Virnem u Andrejevu (deseti razred) knjigu da vidim sta uce. Sience/nauka! Hemija, fizika, biologija, sexsualno vaspitanje ( i to je nauka), sve djuture. Jedne sedmice hormoni, sljedece Njutnovi zakoni. Jedna lekcija, sva tri zakona, odjednom. Pa onda kad ih izobrazuju (djecu) na pitanje ko je Njutn za ocekivati je (jednog dana) odgovor novoobrazovanih generacija; da je to onaj ciko sto prodaje jabuke na pijaci. A ako neko odgovori da je Njutn otkrio jabuku kad mu je tresnula na glavu, e onda je u pitanju odlikas.

    E sad,…. odoh ja na spavanje. Pametnije za mene, bolje za vas.

    ReplyDelete
  10. Ne dam ja bocun vina nazad; moze prazan bocun, jer smo popili na drugom mjestu...

    Sve zavisi sta ko zna i kako sta vidi, mozze jos vina???
    R.

    ReplyDelete