Wednesday, January 25, 2012

Podrška Forumu pisaca

Vjerovatno je vecina vas procitala moj prekjucerasnji post "Civilizacijski iskorak" Boleta iz Borika.

Vjerovatno znate sta se sve desava u zemlji Srbiji u posljednjih nekoliko dana. Izgleda da su se kajase potpuno otkacile i da Srbija galopira u diktaturu. Zbog toga, a ne zbog toga sto smatram da treba podrzati clanak koji je iskoristen za povod za sve sto se sada desava, mislim da treba pruziti podrsku Forumu pisaca koji pokusavaju da  pruze gradjanski otpor ludosti diktature. Potpisao sam i time se pridruzio ovoj akciji. Nudim vam kompletan tekst objavljen u e-Novinama, sa jednostavnim uputstvom kako se i vi mozete pridruziti podrsci.

Svakako, na vama je da odlucite da li cete to uciniti ili ne.

**********************


Nakon objavljivanja zahteva Foruma pisaca da Vlada Srbije ukine neustavnu odluku o smeni direktora Narodne biblioteke Srbije, Sretena Ugričića, te predloga da Ustavni sud, ako se Vlada ogluši o ovaj zahtev, pokrene proceduru ispitivanja ustavnosti sporne odluke, budući da je ona u suprotnosti sa ustavnom odredbom da „niko ne može trpeti posledice zbog stavova iznetih u peticijama, osim ako je time počinjeno krivično delo“ (član 56, stav 3, Ustav Republike Srbije) – ovoj peticiji pridružili su se pisci, novinari, javne ličnosti, građanke i građani kojima je stalo do slobode govora i mišljenja.

Potpisivanje je u toku. Pridružite se i podržite zahtev Foruma pisaca svojim potpisom na e-mail adresu forum.pisaca.beograd@gmail.com.

Zahtev Foruma pisaca do sada su podržali:
Svetislav Basara, pisac

Vesna Pešić, poslanica Skupštine Srbije...... ( i vec hiljade drugih)
.
.
.
.

(iz e-Novina)

No comments:

Post a Comment