Friday, May 18, 2018

50 - godisnjica mature (generacija 1968.g.) (2)




Generacija banjalucke Gimnazije koja je maturirala davne 1968. godine sastace se ove godine u Banjaluci da obiljezi svoju veliku godisnjicu.
Okupljanje jubilaraca banjalucke Gimnazije je zakazano za 26. maj u 11:00 AM u Gimnaziji. Planirano je da se nakon toga proseta do baste Hotela Bosna gdje bi se popila kava, sok, pivo... i dogovorio nastavak druzenja.
Nadam se da je vecina vas vec obavijestena o okupljanju. Sinoc smo se nekolicina nas konacno sastala da prodjemo kroz spisak generacije i provjerimo da li su svi, ili bar vecina, obavijesteni.
Spisak generacije koja je maturirala 1968. godine se moze naci na ovom linku.
Bivsi ucenici banjalucke gimnazije

Primijetio sam da ovaj spisak ima dosta gresaka i nedostataka, ali u nedostatku boljeg i taj spisak moze pomoci.

Ako ste zaboravili kad ste maturirali, ako trazite ime nekog od svojih bivsih prijatelja, pogledajte ovaj spisak i dodjite u zakazano vrijeme u Gimnaziju. Ako se sjetite nekoga ko je izostavljen sa ovog spiska a imate njegov broj telefona ili email adresu - obavijestite ga. Vjerujem, da ce vecini biti drago da se sretnu sa onima sa kojima su prije 50 godina zavrsili Gimnaziju.

I nemojte da vas koja sijeda, koja bora, neki kilogram vise sprijeci da dodjete da se vidimo. Sve zbog cega ste mozda zabrinuti je samo dio naseg odrastanja i svi smo mi, manje-vise, u istom polozaju. Uostalo, koga briga! Pokusajte doci otvorena srca, neoptereceni svakodnevnim problemima koje svi imamo, jer cete nakon 50 godina sresti drage drugove iz skolskih klupa... jer cete tog dana biti 50 godina mladji.
Sjeticemo se tog dana i nasih kolega i profesora koji, na zalost, nisu vise medju nama, kao sto cemo se s radoscu  sjetiti i svih onih koji tog dana budu sprijeceni da nam se pridruze.

Dakle, ne zaboravite:

Generacija banjalucke Gimnazije koja je maturirala 1968. godine sastaje se u subotu 26. maja 2018. godine u 11:00 AM u danasnjoj Gimnaziji  

No comments:

Post a Comment