Saturday, December 07, 2019

Blaz Kotarac: Druženje košarkaških veterana OKK ,,Beograd"

LIjepa strana sporta je sto igrajuci, trenirajuci, putujuci dok si mlad stvaras novu porodicu koja to ostaje vjecno. Nas Banjalucanin Blaz Kotarac imao je srecu da osnuje svoju sportsku porodicu u dva grada: Banjaluci, igrajuci u KK Borac i u Beogradu, u OKK Beogradu. Na svom blogu cesto pise o susretima i druzenjima bivsih kosarkasa u Banjaluci, Beogradu, Skopju... Ovog decembra su se veterani OKK Beograda i KK Radnickog druzili kod Mome Pazmana na Petlovom Brdu u Beogradu i o tome Blaz pise na svom fejzbuku. Nadam se da cete prepoznati neke od istinskih kosarkaskih legendi Jugoslavije. 

******************************

 BK - Košarkaški veterani OKK ,,Beograd“-a...kod njihove ,,Danke“ na P.Brdu,Bg,5.dec 2019.god
Kao i svake godine, u ovo decembarsko vrijeme, dogovorno i prećutno, okupili smo se kod našeg Mome (Pazmana) u već legendarnom kafiću ,,kod naše Danke“ na Petlovom Brdu – 5.decembar 2019.godine, da ,,pretresemo“ i ispratimo još jednu godinu, i, ...kao što obično biva, počne se ,,prisjećanjima“ od dalekih 50.godina prošlog vijeka pa sve do dana današnjeg! Eh, šta bi neki od naših ,,košarkaških“ novinara prikupio materijala za ,,pisanije“, ali, šteta, nije ih bilo...!
Elem, tu su bili veterani OKK ,,Beograd“-a sa ,,pojačanjima“ iz KK ,,Radničkog“ (koji su odigrali mnogo zajedničkih utakmica i turnira, što reprezentativnih što klupskih!) a bili su: Bata (R.Radović), Neca (N.Đurić), Asker-Rico (S.Gordić), Rale (D.Ražnjatović), Moma (M.Pazman), Dugi (M.Damjanović), Đura (V.Đurović), Koki (B.Kotarac), Nedo (N.Subotić)...nažalost, ovaj put bez našeg Makija (Z.Maroević) koji nas je prije par mjeseci ,,napustio“, kao i još mnogih nam dragih koji su opravdano odsutni ali su spominjani ili bili u živo na ,,mobilnoj“ vezi..Boša (B.Tanjević) i dr!. Za vas, koji ste nas nekad gledali i svesrdno navijali ,,do daske“ a, koji nas se sjećate,.....Veliki pozdrav i sve najbolje od plavih, ,,klonferskih“ veterana!






No comments:

Post a Comment