Friday, December 27, 2019

Miting i kontra-miting

Preksinoc su ponovo u Banjaluci odrzan miting i kontramiting. To sada vec postaje pravilo: kada opozicija zakaze miting - vlast odgovori time sto ga odobri, ali u isto vrijeme organizuje svoj kontramiting, da pokaze svoju snagu i slabost opozicije, naravno rizikujuci pri tom potencijalne sukobe. Na srecu, do sukoba do sada nije doslo i to samo zbog toga sto je opozicija svjesna koliko je fizicki slabija od vlasti i, i pored agresivne retorike, na svaki nacin nastoji da do sukoba ne dodje.

Svi mitinzi i kontramitinzi su do sada pokazali i dokazali da je osnova i jednog i drugog - nista drugo no nacionalizam. Dok je tako, "sve ostalo su samo varijante...", pokusaji da umjesto sadasnjih oni dodju do vlasti. akle, nema sansi da se nesto promijeni.

Ustvari uocio sam da ima jedna promjena!
Cavic,  covjek kome su Banjalucani nekaa vjerovali, covjek koji se nedavno za direktorsku funkciju javno prodao Dodiku, je prije par godina bio za govornicom opozicije a preksinoc je stajao uz Dodika, koji ga je nekada, dik je bio u opoziciji, javno i beskrupulozno sutao i ponizavao.
Kako taj covjek moze proci Banjalukom?!

O dva mitinga organizovana u isto vrijeme u Banjaluci pisao sam i ranije. Vrijedi procitati jer osim u Cavicu i vremenu koje je uzaludno proteklo - razlike zapravo nema!

2016.

2019.

No comments:

Post a Comment