Monday, June 15, 2020

Drugi ZOOM sastanak kosarkasa


Juce smo imali jos jedno  ZOOM  druzenje bivsih kosarkasa Borca!

Gost Bosa Tanjevic je bio osvjezenje ovog sastanka. Nismo ni pretpostavljali koliko se detalja vezanih za kosarkaske dogadjaje, utakmice, turnire  Bosa sjeca! Njegova memorija zaista impresionira! Sjeca se datuma, ne samo godina, vec datuma kosarkaskih dogadjaja.

Prosli sastanak je, zbog tehnickih problema, propustio Bato Jelic sa svojom Mirjanom. Ovog puta Mirjana se pobrinula da se ukljuce pola sata ranije, da provjere sve tehnicke detalje.
Ovog puta Blaz Kotarac nije uspio rijesiti tehnicke probleme sa kamerom i mikrofonom. On je cuo i vidio sve ucesnike, ali ostali nisu mogli cuti i vidjeti njega. Dogovorili smo se da ce ovi problemi biti rijeseni do slijedeceg sastanka.

Bilo je lijepo, po prvi put preko ZOOMa, cuti i vidjeti Borislava Pandzica-Suzija i Vladu Bojera. Istina, zbog elokventnosti vecine drugih, ovog puta njih dvojica nisu uspjeli mnogo koristiti svoje mikrofone. Ali sam siguran da su, i pored toga bili zadovoljni sto su ponovo bili u drustvu svojih starih drugara a za drugi sastanak, nakon iskustva koje su imali juce, i njih dvojica ce biti bolje pripremljeni za uskakanje u razgovor.

Sastanak je propustio, pored jos nekih drugih i Drago Kopanja. Najvjerovatnije je zaboravio datum sastanka. Ali njemu je to vec oprosteno jer on je najstariji medju nama.

Da pomenem sve prisutne, prema redosledu na slici - od gornjeg reda lijevo: Majk, Canak, Lazo, Bosa, Zeljo, Adzija, Suzi, Sopen, Bato, Gele, Boki, Kikan, Gale , koji je, slicno kao Blaz, imao tonske probleme.

Bilo je to jos jedno, zaista lijepo druzenje u kome su istrgnute od zaborava mnoge zajednicke uspomene, kosarkaske - ali i one koje nisu direktno vezane za kosarku.

No comments:

Post a Comment