Tuesday, May 24, 2011

PAO KAHN


Citam, slusam, kao i svi vi,da je pao sef Medjunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn. Pao covjek sa vrha svijeta! Vec u zatvoru, vec podnio ostavku. Sve u tri dana. Nakon tri dana pusten u kucni pritvor kad je polozio milion dolara garancije i obecao da ce ostati u USA. Pa sve to jos garantovao sa dodatnih pet miliona. Covjeku pare nisu problem. Upravljao parama svijeta, pa da njemu koje milionce bude problem.

Vijest, brzinom svetlosti, obisla svijet. I jos uvijek obilazi. Kruzi i sad vec samo monekada izbaci nesto novo.

Pao covjek jer je u Njujorskom hotelu, gdje nocenje ( jedno nocenje) dostize sumu od 3.000 dolara, pokusao da siluje, ili seksualno napastvuje ili kako li se to vec ne definise, sobaricu tog hotela. Sve se desilo brzinom munje, i pokusaj, i prijava, i hapsenje i ostavka i polozen milion za pustanje u kucni pritvor, licitiranje ko bi trebao biti novi sef Medjunarodnog Monetarnog fonda....

Sve to brzinom svjetlosti! Meni se sve to cini malo prebrzo, a kako li se cini doticnom Khnu, ne mogu ni zamisliti!

E sad, besposlen, kakav i jesam ja poceo razmisljati o tom covjeku. Poceo se stavljati u njegovu kozu. Gledam ga na tim slikama, pa mi ga prosto dodje zao. Odvalio covjek sa vrha svijeta i jos hoda!
Nevjerovatno, pao na sobarici hotela gdje jedno nocenje kosta 3.000 dolara!

Postoje to mnoge varijante: vjerovatne i nevjerovatne. Vjerovatno mu se smracilo pa navalio na pogresnu. Kao sto je i meni, koji nikad nije, niti ce ikada u buducnosti odsjesti u takvom nekom hotelu, poznato, u takvim hotelima je besplatan tzv. „room service“ iliti sve je ukljuceno u cijenu. ( A kako i ne bi...)
Sad kad to znamo, covjek je taj „room service“ vjerovatno koristio uvijek, ili nije nikad koristio pa mu sada, po prvi put, pao mrak. Ovo drugo je malo vjerovatno. Ono prvo cini mi se mnogo je vjerovatnijim.

Ako je ovo prvo vjerovatnije, onda je normalno u tim svjetskim vrhovima da se to radi ali i da se o tome cuti. Vuk sit – i ovce na broju. Pri tome ne treba zaboraviti sumu od 3.000 dolara.
Kako to da mu se bas sad desi da odjednom ovce ne budu na broju i da pukne bruka!? Sta bruka, eksplozija!
E, tu ni ja vise nisam pametan!
Ali mozda, kazem samo mozda, ima tu i malo teorije zavjere, koja bi mogla pomoci da i dalje zvacemo ovu temu.
Evo, reci cu je pa kud puklo da puklo.
Medjunarodni Monetarni fond vlada svijetom! Ne samo financijski vec kako god hocete. Oni su oruzje koje se koristi u svim politickim i ko zna kakvim drugim pregovorima. Koliko je „demokratskih“ odluka doneseno, koliko je izbornih pobjeda ostvareno uz malu pomoc prijatelja iz Medjunarodnog monetarnog fonda. Ne kazem ja da je taj Kahn, koji sada djeluje prilicno usrano, toliko usrano da mi ga je zao, ne kazem ja da je on donosio sve te odluke. I on je , na to njegovom vrhu svijeta, neciji pion, ali je i covjek koji je morao znati gdje i kako se koriste te „demokratske“ pare. A takvi ljudi, ponekada iz nama nepoznatih razloga zasmetaju nekome...

Nije to kraj teorije... Ima jos jedna strana Mejdunarodnog Monetarnog fonda. Mnogi u svijetu nastoje da tu okostalu „demokratsku“ organizaciju sruse, ili bar mijenjaju, da preraspodijele vlast i pare u toj organizaciji. Sjecate se krvavih i divljih demonstracije gdje god se sastaju prvi politicari svijeta ili ove monetarna organizacija.
Postoji dio svijeta, koji veoma aktivno radi na rusenju ovih organizacija, koji ne biraju sredstva,  i koji traze korjenite promjene.
Mozda je Kahn samo zrtva kojoj je namjesteno. Mozda.
A mozda mu je po prvi put u zivotu pao mrak. Mozda i nije...

Ima tu jos nesto. Dominique Strauss-Kahn je francuski Jevrej. A pominjanje Jevreja, tokova svjetskog novca, vlasti i svjetske politike u necijim glavama odmah izaziva posebne teorije zaavjere...

Ali ne bih ja o tome. Ja bih se radije zadrzao na seksu.

2 comments:

  1. Ako je bio pokušaj silovanja, dokazao se on ili ne, strašno je, bolesno i nedopustivo što si moćni ljudi dozvoljavaju, ako je namještaljka, bez obzira iz kojih razloga, jednako je strašno, bolesno i nedopustivo.

    Ne gubim nadu da će pravda biti zadovoljena.

    ReplyDelete
  2. Natasa.
    Kad bi svakom na celu pisalo sta je; ubojica, siledzija, pedofil, kleptoman, budala, rasista, mislim da bi ulicom pravili slalom, kad idemo u kupovinu ili setnju.

    Zar mislite da je njegov polozaj garancija za normalnu mentalnu osobu. Nije.
    On je bio samo strucnjak za svoj u struku, ali dusevni bolesnik, manijak.

    Covjek koji se ne moze suzdrzati i kontrolisati je obicni manijak.
    Gdje ima dima ima i vatre. Jest silovo i kvit.
    Dobice robiju i drzava ce mu izvrnuti dzepove.

    ReplyDelete