Tuesday, May 28, 2013

Gradonacelnik Toronta





Hajde da malo promijenimo temu. Da ne kritikujemo i osudjujemo samo nase politicare. Ima njih, mislim politicara, i u drugim krajevima svijeta koji zasluzuju ne samo kritiku, vec i podsmijeh i osudu.
Evo ponovo gradonacelnika Toronta  Roba Forda.
Vec sam ranije pisao o njemu. Neki ce se sjetiti a za one koji su zaboravili evo i link.
http://parkic.blogspot.ca/2012/11/sukob-interesa.html

Nakon sto ga je sud prosle godine smijenio, on je ocistio kancelariju ali se kasnije, odlukom drugog suda, vratio u nju i nastavio svoju gradonacelnicku karijeru na nacin kao i do tada, izazivajuci cesto reakcije, opravdane ili ne, istinite ili lazne tesko je reci. Ali cinjenica je da taj covjek ne moze zivjeti bez velikog publiciteta, pozitivnog ili negativnog nije ni vazno.
Nakon tog "sukoba interesa" jedna politicarka ga je optuzila da ju je, u pijanom stanju, na nekom prijemu u Americi, nepristojno dirao i jos nepristojnije pozvao na neko mirnije mjesto. Poslije toga nekoliko puta su ga optuzivali da je vidno pijan vozio auto ( i slike kao dokaz pokazivali), da je vidno pijan na prijemima...
Uglavnom, nas se gradonacelnik uvijek izvlacio, najcesce uz pomoc starijeg brata Dougha, koji je isto tako politicar, zamislite, zamjenik gradonacelnika. Kad god bi mladji brat Rob upao u nevolju stariji bi izisao pred novinare i objasnjavao svog mladjeg brata i udarajuci po novinarima i nekim centrima koji izmisljaju lazne price o mladjanom ( bas danas mu je 44. rodjendan) Robu.


Najnovija afera je vec obisla svijet. Cak sam procitao  i u nekim nasim novinama vijest da je nas dicni gradonacelnik snimljen kako u drustvu dilera droge pusi kokain. Dileri su to stavili na internet i ponudili da za $200.000 prodaju snimak.
Odmah je otvorena stranica na internetu za skupljanje para za otkup. $200.000 - sitnica.
Kada je skupljena suma dostigla $192.000, oni koji su ponuddili snimak prestali su se javljati.
Odmah pitanje: Ko je otkupio snimak? Da li je ikada postojao? Da li su Fordovi otkupili? Da li njihovi protivnici?
Uglavnom tuzna ili vesela, zavisno od ugla posmatranja, saga se nastavlja.
Skola ciji fudbalski tim je dobrovoljno trenirao ( i finansirao) ga prije dva dana otpusta ga sa mjesta trenera.
Iznenada, bez posebnog povoda. Navodno neke njegove ranije izjave da je fudbal spasio neke od momaka ulice nisu tacne jer svi ti momci su zlatni djecaci o kojima se ne smije tako govoriti..Ili je povod mozda snimak? Masta narodna se rasplamsava.
I onda, samo dan nakon toga, nova bomba: Gradonacelnik Rob Ford otpusta Sefa kancelarije gradonacelnika, covjeka koji ga je do tada savjetovao i zajedno sa bratom Doughom spasavao u mnogim situacijama ranije. Tek tako, bez objasnjenja.
Divna prilika za nove spekulacije! Kazu sada oni koji sve znaju, da je savjetnik posavjetovao gradonacelnika, sto mu je i posao, da ide da trazi pomoc.  A ovaj ga po kratkom postupu, uz obaveznu pohvalu za dotadasnji rad, otpustio. 

Dva dana kasnije media objavljuju da je stariji brat, zamjenik gradonacelnika, Dough u svojim srednjoskolskim danima uzivao drogu i cak prodavao hasis. Dough to odbija sa gnusanjem zvracajuci napadom na media.

Ovo sigurno nije kraj price o nasem gradonacelniku i njegovom starijem bratu.

No comments:

Post a Comment