Monday, September 14, 2015

Rajko PUŠIĆ: VREMEPLOV U SLIKAMA









8 comments:

  1. Rajko V. je prototip nacionalizma, nikakva gracija!
    Popravite tekst!

    ReplyDelete
  2. Anonimni, Rajko Vasic nije samo nacionalista. On je mnogo gore od toga: fasista, bolesnik i idiot i...Siguran sam da ga ovim atributima nisam povrijedio. On se ponosi sto je takav. Ali trebas shvatiti da je Rajko Pusic karikaturista i humorista. Cak i u komentaru, koji ti trazis da se mijenja, on kaze da njima trojici ne pristaje ni jedno od znacenja. Ako Pusic hoce nesto da mijenja - nemam nista protiv. Tekst je njegov.

    ReplyDelete
  3. Samo mala ispravka za drugu sliku: Tufekčić umjesto Tufegdžić.
    Drago mi je vidjeti ovu sliku, dan mi je počeo sjećanjem na mog tatu Pašu, on je bio i ostao najtopliji dio mog života.

    ReplyDelete
  4. Ne vjerujem da je to učinio namjerno ali humorist je čudno uvukao lik poznatog negativca, djeluje perfidno. I zaista se RP dokazao kao karikaturista jer su mu tri Rajka ('rodila ih majka') izazvala asocijaciju na tri gracije. 'Gracija Mržnje' (ali to je oksimoron) bi pristajala dobro uz RV ali tada bi bile mnogo povrijedjene gracije... Ima RV svoje perivoje mržnje, nije mu mjesto u Parkiću! Pozdrav, Mario

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ja ,,uvukao" Rajka Vasića, ja sam samo želio da objavim sliku sa promocije moje knjige sa interesantinim detaljem da su promociju, sticajem okolnosti, vodila tri Rajka.

      Delete
  5. Hajde da spustimo loptu na zemlju. Primijetio sam i sam, a i ranije vec sam dobio neke dobronamjerne primjedbe na Rajkove neselektivne slike i neke komentare. Slike nekih ljudi, kao sto su Koka i Neba, nicim ne zasluzuju da se objavljuju na ovom blogu, Kada sam shvatio o kome se radi njihove slike sam jednostavno skinuo. Rajko P. je imao par dana da reaguje na reakcije na sliku Rajka Vasica. Nije reagovao - pa cu ja to uciniti. Ovaj blog, a ni prilog Rajka Pusica nece nista izgubiti ako skinem sliku Rajka Vasica. Svjestan da je moja odgovornost najveca, uredjujem ovaj blog amaterski trudeci se da broj gresaka svedem na minimum. Koliko u tome uspijevam cijenite vi koji ga citate i podrzavate. Koliko god da to nije demokratski, moje je pravo i obaveza da upotrijebim cenzuru onda kada to ocijenim da je to neophodno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam o kojem Koki je riječ. Pregledao sam sve slike i takvog imena-nadimka nema. Možda je riječ o Draganu Kojiću-Koki?

      Delete
  6. O Zoranu Todorinovicu-Koki se radi.
    Nadam se Rajko da ces shvatiti neke od reakcija. Ljudi koji su dugo sa ovim blogom, a i ja, pamtimo sta su neki nasi sugradjani i dotadasnja raja radili u nasem gradu devedesetih.
    Neki od njih pokusavaju sada da se umiljavaju i ponovo druze sa onima koje su u ratu tjerali iz njihovog grada. Neki od nas pamte i znaju da oni vise ne zasluzuju nase drustvo....Pa ni na ovom blogu. Tu zaista nema nista licno prema tebi Rajko. Ti si svojim slikama, komentarima i salama osvjezio i obogatio ovaj blog, posebno u ovim vrelim ljetnim mjesecima, ali mislim da svi moramo biti selektivniji u izboru onih sa kojima se druzimo - i nista vise....

    ReplyDelete