Friday, September 04, 2020

Raptorsi pobijedili Boston u poslednjih pola sekunde!


Raptorsi tesko izlaze na kraj sa Seltikom iz Bostona. Prije sinocneg susreta odigrali su ukupno 7 meceva ove sezone. Skor je 6:1 za Seltik! 

Prvu seriju plajofa su i jedan i drugi tim dobili bez izgubljenog meca.

Sinocni susret je bio njihov treci susret u drugoj seriji plejofa.  Seltik je dobio prva dva meca prilicno lako i za mnoge je bilo samo pitanje da li ce Raptorsi uspjeti dobiti bar jedan mec prije nego ih Seltiks eliminisu. Sinocni susret je bio prilicno ravnopravan ali je Seltik ponovo,  do pred sam kraj, pola sekunde do kraja, vodio sa dva poena razlike. Sanse da se za pola sekunde postigne kos su u domenu teorije. 

I eto, na radost nas, navijaca Raptorsa, nas sa sjevera, OG Anunobi je u tih pola sekunde uspio uhvatiti loptu i nesto skracenim sutom - da bi ispustio loptu prije isticanja vremena, uspio postici tricu.

Tako su Raptorsi postigli pobjedu od jedan razlike, koja sada, kod nas sa sjevera, budi nadu da bi mogli dobiti i slijedeci... pa jos jedan, pa igrati finale konferencije, pa noseni entuzijazmom i elanom koji su pokazali u poslednjem susretu... mozda i osvojiti novu titulu NBA sampiona!

Realno, Raptorsi ove godine nemaju tim za NBA sampionsku titulu. Nedostaje im super-igrac tipa Leonarda, koga su imali prosle godine, ali oni nedostatak kosarkaskih zvijezda nadoknadjuju izvanrednom odbranom i nevidjenim entuzijazmom i pozrtvovanjem. Pa kada ih jos krene sut - sve je moguce! 

Mnogi se pitaju da li je moguce postici kos nakon ubacivanja lopte iz auta u poslednjih pola sekunde meca. Jeste. Donja granica za hvatanje lopte, brzog suta i postizanje kosa je tri desetinke sekunde! Cak i ispod toga, ako igrac ne hvata loptu, nego je "odbojkom" odbije i postigne kos! Ostaje pitanje koliko brzo i precizno ce sudija reagovati i pustiti vrijeme u momentu kada igrac dotakne loptu. 

U svakom slucaju mi sa sjevera, mi koji navijamo za Raptorse cemo zeljno ocekivati slijedece susrete u subotu i ponedjeljak!





No comments:

Post a Comment