Tuesday, November 17, 2020

Da li su americke demokrate zaista pobijedile?


Po  americkom izbornom zakonu kandidat demokratra Joe Biden je zaista pobijedio i tu nema nikakve dileme. Jedinu dilemu unosi Tramp koji ne priznaje svoj poraz i svi njegovi koji se plase da kazu ono sto je ocigledno.

Ali, nije to ni slucajno pobjeda koja se treba slaviti, jer, skora buducnost bi mogla pokazati da je to Pirova pobjeda. 

Zasto? Samo nekoliko od hiljada zato?

Tramp je za cetiri godine svoje vladavine pokazao toliku nesposobnost da vlada Amerikao i samim sobom i realno je jedan od najneuspjesnijih predsjednika Amerike u njenoj istoriji.

Potpuno je izolovao Ameriku u svijetu. Posvadjao je sa ranijim vjernim prijateljima. Evropa se ped njim otvoreno povukla i stavila odnose sa Amerikom na cekanje. Sada slave njegov poraz.

Za vrijeme KOVID-19 pandemije i tragedije vukao je poteze koji su doveli do stotine hiljada nepotrebnih zrtava.

Posvadjao, i inace podijeljenu Ameriku, dovodeci je doslovno pred gradjanski rat.  

Jedino gdje je ispunio ocekivanja svojih glasaca je ekonomska politika.

Sve nabrojano, i mnogo toga jos, demokratama nije bilo dovoljno da ubjedljivo pobijede na ovim izborima i da odnesu pobjedu na izborima za Senat. Kako izgleda, oni ce ponovo biti u manjini u Senatu i tu dolazimo da razloga zasto se ova pobjeda ne moze slaviti.

Tramp i republikanci ce preko Senata vec od primopredaje duznosti 20. januara 2021. otpoceti kampanju za nove izbore 2024. Koristice Senat da onemoguce Bidena i demokrate da bilo sta od obecanog i planiranog zaista i provedu. Ucinice sve, a i za ove cetiri godine su pokazali za sta su sve spremni, da pokazu da su demokrate totalno nesposeobni i da samo republikanci gaje americke vrijednosti i uspjesno vode Ameriku. 

Ako je demokratima na ovim izborima, nakon Trampove katastrofalne vladavine od cetiri godine, nakon tragicnog vodjenja zemlje kroz KOVID-19 pandemiju, uspjelo da dobiju preko 70 miliona glasova, za cetiri godine, uz sve za sto su republikanci spremni a demokrate nespremni, demokrate nemaju sansu.

Vrlo je vjerovatno da nakon cetiri godine Ameriku ponovo vodi Tramp, neko od njegove djece ili neki od jastrebova koje ce on podrzati.

No comments:

Post a Comment