Wednesday, November 25, 2020

Kuda ideš Banjaluko?!

Jedan od prvih intervjua nakon sto je pobijedio na izborima za Gradonacelnika Banja Luke, Drasko Stanivukovic je dao N1 televiziji. Samo nekoliko dana nakon sto je osvojio izbore, novi Gradonacelnik Banjaluke na zalost je potvrdio sve zebnje i sumnje koje sam izrazio dan nakon izbora.

Zgodan mladic, samouvjeren, egocentrican rekao bih, lak na obecanjima  od kojih neka vec sada ne izgledaju realna. Skromnog rijecnika, koji otkriva nedostatak obrazovanja, on taj rijecnik koristi prilicno vjesto i govori tecno i lako. Svoju ulogu vidi kao mogucnost da pomogne i unaprijedi zivot svog srpskog naroda, Banjaluku i Republiku srpsku. Bosna i Hercegovina mu je tu onako - usput, jer sad smo tu gdje jesmo i tu realnost moramo prihvatiti...Na pitanje, obecava da ce svakako brinuti i zaposljavati sve gradjane Banjaluke bilo koje nacionalnosti. Potpuno mu je normalno sto u Banjaluci danas zivi vise od 90% Srba i sto Bosnjak ili Hrvat nema sansu da bude Gradonacelnik, kao da je to tako stoljecima unazad. O ratu, njegovim posljedicama, ne zeli da misli, niti govori. On ima viziju i okrenut je buducnosti! On nije politicar - on je drzavnik, tako kaze za sebe! Na neka provokativnija pitanja vezana za genocid u Srebrenici je prilicno lako odgovario, liceci na srednjoskolca koji je dobio pitanje za koje se pripremio i na koje zna odgovor pa lako ponavlja nauceno: "Zlocin da - genocid ne! "

"Čiča miča  - gotova je priča"! 
 
Nismo dugo cekali. 
Samo nedjelju dana nakon izbora za Gradonacelnika Banja Luke Stanivukovic je jasno pokazao da mu je cetnicka ideologija bliska; da Haski sud ne priznaje; da su ratni zlocinci Karadzic i Mladic- njegovi heroji!  I sve to tecno i u jednom dahu! I sa izrazom velikog samozadovoljstva i ponosa na svaku izgovorenu rijec!

Banja Luka je izabrala promjene!

Umjesto umjerenog nacionaliste Igora Radojicica, koji je takav iz cisto prakticnog razloga - jer se to od njega ocekuje, Banjaluka je izabrala tvrdog nacionalistu cetnicke orijentacije uvijenog u tip-top odjecu modernog dizajna. Sada je jasno zasto je vila u kojoj je odrastao novi Gradonacelnik, a koju on sa ponosam pokazuje, nije slucajno vrhunac gizdavog kica, koga bi se svaki Banjalucanin postidio. 
Jasno je da se, uz sve receno, radi o skromno obrazovanom momku koji se, to mu se mora priznati, vrlo dobro snalazi pred kamerama i mikrofonima, o politicaru novog vala koji na drugaciji nacin aai uspjesno manipulise ljudima u nevolji...

Banja Luka se, glasajuci protiv diktatora i kabadahije Dodika, odrekla malokrvnog politicara    Radojicica i opredijelila za nacionalistu i populistu Stanivukovica!

Kuda ideš Banjaluko?! 


No comments:

Post a Comment