Tuesday, December 15, 2020

Vojin Mijatovic : NOCNO PISANIJE BIVSEM PREDSEDNIKU I BIVSOJ STRANCI

 Steta mogli smo mnogo, ali....



Svoju politicku karijeru sam poceo u SNSD-u, to je stranka koja je tada bila politicka alternativa ratnom SDS-u .To je bila politicka alternativa koja je zastupala stavove izgradnje buducnosti i drzave Bosne i Hercegovine!
SNSD je bila clanica i Socijalisticke internacionale, imali smo jasne stavove i prema genocidu u Srebrenici kao i drugim teskim pitanjima, bili smo jasno opredeljeni ka buducnosti BiH. Milorad Dodik je tada bio lider citave BiH i jedini je imao priliku da bude prihvacen od sva tri naroda u BiH!
Podrzali smo tada i aprilski paket, smatrali smo da ovakav Ustav nije funkcionalan, podrzali smo formiranje Oruzanih snaga BiH, clanstvo u EU I NATO-u.
Onda je sve krenulo u kontra smeru, preko noci su poceli stizati kadrovi iz SDS-a i Radikala, preko noci su postajali kretori politika, i jako brzo SNSD postaje radikalnija od SDS-a i u jos gorem kriminalu nego SDS. A to je tesko bilo nadmasiti!
Mnogi su napustili ili oterani iz SNSD-a, mnogi su poceli da cute za radi pokradenih miliona, a stranku su poceli da vode kriminalci poput Spirica i slicnih!
Dodik se odlucio da unisti sopstvenu ideju i stranku, a pravi trabant-kriminalne strancice sa kojima je lakse upravljao nego sa stavovima pravih socijaldemokrata koje je SNSD nekada imao.
Bilo bi interesantno cuti sta bi mu danas na sve rekao pokojni Nenad Bastinac, koji je bio sustinski ideolog stvaranja SNSD-a. Sta bi mu danas rekao pokojni Ante Markovic od koga je mnogo naucio o politici!
Dodik se nazalost odlucio za milione i nacionalizam, za saradnju sa kriminalcima i neiskrenima, za izolaciju i ne saradnju sa svetom. Steta Mile imao si pravu priliku da Bosna bude Svajcarska, da ovde svi dolaze, a ne da beze, da budes prvi predsednik BiH ali nazalost upropastio si sve, sad ce ti glave doci upravo ti ljigavci koje si napravio i sa kojima si upropastio sve, nazalost bolje nisi ni zasluzio nek ti je bog u pomoci!
Kao sto vidis moji stavovi su ostali isti jer tako sam naucio i od tebe, i Rajka i Branka i Milana i Srebrenke i Dusanke i mnogo vas jos koji ste promenili svoje stavove 1000%. Istina nemam milione kao vi, ali sam isti, doduse 20 godina stariji, ali spavam mirno u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini!

No comments:

Post a Comment